Čtvrtfinálové série skončily v nejkratším možném čase

16.04.2018 20:33

Během prvního kola play-off potvrdily roli favoritů prní tři mančafty, ten čtvrtý padl. Jak to bude dál?

SK Jihlava “B“ – HBC Slza Třebíč 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
SK Jihlava “B“ – HBC Slza Třebíč 7:3 (2:0, 1:2, 4:2)
Stav série 2:0

Úřadující čtyřnásobný šampión MHbL měl s posílenou Třebíčí problémy, ale nakonec svoji pozici potvrdil a po dvou výhrách postoupil. V prvním zápase se tým SK dostával jen stěží do zakončení, neboť Třebíč skvěle bránila. To ve druhém zápase se hrál otevřený hokejbal, což svědčilo hlavně Jihlavě, která skórovala hned 7x. Nicméně Třebíč v této sérii ukázala, že hrát hokejbal umí a s letošní sezónou se rozloučila se vztyčenou hlavou.

HBC Malenovice – HBC Titáni Tišnov 6:3 (4:0, 2:1, 0:2)
HBC Malenovice – HBC Titáni Tišnov 10:1 (5:0, 3:0, 2:1)
Stav série: 2:0

Nováček soutěže z Malenovic do prvního kola play-off vlétl s velkým odhodláním, což dokázal také na hřišti. Tišnov platil v play-off svou daň za první start a také opět předvedl, že mu zkrátka první třetiny vůbec nejdou. V obou zápasech totiž Malenovice o svých výhrách rozhodly především v první třetině, což byl problém Tišnova po celou sezónu. Tišnov se tak s letošní sezónou rozloučil sedmým místem, Malenovice čeká semifinále!

HBC Hodonín – HBK Bulldogs Brno “B“ 8:3 (3:0, 2:0, 3:3)
HBC Hodonín – HBK Bulldogs Brno “B“ 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Stav série: 2:0

V této sérii byla velká neznámá v podobě sestavy Buldoků. Jejich „prvoligové posily“ byly nakonec krátké na ty „extraligové“, a tak o postupujícím nebylo sporu. Hodonín dával svému soupeři šance především v posledních třetinách, kdy už bylo o osudu utkání rozhodnuto. V boji o své druhé finále v řadě si to Hodonín rozdá už o víkendu s Malenovicemi.

HBC Flyers Jihlava – J.V.S.K. Slza Přibyslavice
HBC Flyers Jihlava – J.V.S.K. Slza Přibyslavice
Stav série: 0:2

Flyers šli do sérii v roli mírného favorita, ale nakonec vše zvládly lépe takticky velmi dobře připravené Přibyslavice. Ty v prvním zápase těžily z kiksů domácího brankáře, ale také z přesilových her. To Flyers v obou zápasech tahali za kratší konec hlavně ve zmíněných početních výhodách, což také rozhodlo o osudu této velmi vyrovnané série. Flyers tak překvapivě končí už ve čtvrtfinále, dále jdou poprvé Přibyslavice!

Semifinále:       

SK Jihlava “B“ (1) – J.V.S.K. Slza Přibyslavice (5)

Bitva o krále Vysočiny, to bude semifinálová série těchto dvou týmů. Nikdo v MHbL nemá tak vyrovnané vzájemné statistiky, což je také zajímavý fakt před startem této série. Rozhodovat budou maličkosti v podobě výkonů obou brankářů, ale také disciplinovanost. Pošvic VS Novák, Bártů VS Maxa. V barvách Přibyslavic se navíc objeví spousta hráčů, kteří jsou s SK propojeni – Novák, Němec, Fiala a další. Hodně emotivní série startuje už v sobotu v Jihlavě. Oba vzájemné zápasy letošní sezóny byly velmi těsné a pokaždé se z výhry radovala Jihlava (2:1, 3:2 sn.)
                              

HBC Malenovice (2) – HBC Hodonín (3)

Další oku lahodící série se rozehraje ve Zlíně, kde tamní Malenovice přivítají Hodonín. Vzájemné zápasy byly vyrovnané, stejně jako by měla být také celá série. V nich platilo, můj dům, můj hrad. Nejprve v divoké přestřelce uspěl Hodonín 6:5, v Malenovicích zase kralovaly ony 4:2. Bude i v této bitvě domácí hřiště klíčové? Jak se produktivní Hruboš – Skýba – Šimíček – Havlík vypořádají s Tóthem – Rapantem – Fraňem – Švagerkou – Helešicem? Na obou stranách to zkrátka jiskří ofenzivní sílou!  

 

Zpět

Vyhledávání