10. kolo MHbL – souhrn

04.12.2017 20:48

Poslední hrací víkend letošního roku přinesl nového lídra tabulky – Jihlavu. Naopak Hodonín se po dvou výhrách posunul na druhou příčku a na třetí klesly po první prohře v lize Malenovice. Přes zimu zůstane poslední v tabulce Tišnov a předposlední překvapivě Přibyslavice.

Číslem kola je 7 – právě pouze tolik statečných hráčů Třebíče nastoupilo proti silnému Hodonínu. Hráčem kola je pak jihlavský Apeltauer, který minutu před koncem rozhodl šlágr mezi Jihlavou a Melenovicemi. V tom samém zápase navíc padl i rychlý gól – jen 26 vteřin stačilo jihlavskému Trybučkovi k otevření gólového účtu. Další hráč, který se musí zmínit je Třebíčský útočník Hlavatý, který se postavil tentokrát do branky.

HBC Malenovice – SK Jihlava “B“ (1:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Skyba (Hruboš, Havlík), 17. Hruboš (Skyba, Novák) – 1. Trybuček (Anděl), 38. Průcha (Apeltauer, Vala), 44. Apeltauer (Policar, Průcha).

Rozhodčí: Cícha, Kovařík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 27:22. Diváci: 59.

Velký šlágr hostila Lopík aréna ve Zlíně, kde tamní Malenovice vyzvaly Jihlavu. Vstup do zápasu vyšel lépe týmu z Vysočiny, který se hned v první minutě ujal vedení. To domácí smázli dvě vteřiny před koncem první třetiny. Do té druhé posilněni brankou do šatny otočili skóre zápasu, čímž byla na tahu Jihlava. Ta však návrat do zápasu pohrdla neproměněnou dvojnásobnou přesilovkou. Na startu třetí třetiny podržel jihlavský brankář Koch několikrát svůj tým, a poté se začaly dít v Lopík aréně nečekané věci. To když Jihlava dvěma brankami zápas otočila a navíc ten rozhodující úder zasadila doposud 100% Malenovicím minutu před koncem. Domácí tým si sice vytvořil ještě jednu velkou šanci, jenže tu nevyužil a poprvé odešel poražen.  

Malenovice: Zálešák (Opavský) – Březík “C“, Mannsfeld, Machuta, Langer, Novák “A“, Černý – Havlík, Medřický, Košatka – Huťka, Šimíček, Hladký – Skyba “A“, Hruboš, Brázdil.

Jihlava: Koch – Harasim, Anděl, Vala, Klíma – Koudelka, Trybuček, Král “C“ – Policar, Apeltauer, Průcha – Fatrdla, Pavlas, Smutný.

HBC Hodonín - J.V.S.K. Slza Přibyslavice 8:2 (2:0, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Fraňo (Toth), 8. Zetocha (Rapant), 18. Roch (Mohyla), 19. Švagerka J. (Mráz), 24. Rapant (Hubl, Zetocha), 30. Fraňo (Toth), 41. Zetocha, 44. Kovář (Mráz, Švagerka J.) – 10. Novák (Fiala), 37. Novák (Fiala, Samek). 

Vyloučení: 2:8. Využití: 3:0. Diváci: neuvedeno.

Hodonín v téměř plné síle přivítal na domácím hřišti tápající Přibyslavice. Ty navíc dorazily na Moravu pouze s osmi hráči do pole. Hlavně díky nízkému počtu hostujících hráčů se zápas odehrával v režii Hodonína, který tak dal jasným vítězstvím zapomenou na utrápené vítězství z Přibyslavic. Konečné skóre se nakonec za exhibičního tempa zastavilo na stavu 8:2. Hosté v malém počtu hodně faulovali a sami sebe připravili o lepší výsledek. Brankář Maxa byl kolikrát proti hodonínským útočníkům u vytržení, ale ani jeho skvělý výkon na lepší výsledek nestačil. Přibyslavice tak zatím letošní sezónu vůbec nezvládají a zimní přestávka tomuto nevyzpytatelnému mančaftu jistě přijde vhod.

Hodonín: Lindner, Oláh, Zetocha, Hanuš, Kovář, Crlík, Mohyla, Švagerka M., Hubl, Rapant, Helešic, Švagerka J., Roch, Fraňo, Mráz, Hlavačka L., Toth

Novák (Fiala), Novák (Fiala).

Přibyslavice: Maxa - Gric, Hanzl, Brym - Fiala, Novak, Igersky, Samek, Chlubna.

HBC Slza Třebíč – HBC Hodonín 2:8 (1:1, 0:2, 1:5)

Branky a nahrávky: 13. Janda, 42. Janda (T. Pelikán) – 15. J. Švagerka, 25. Hlavačka (Mráz), 29. Mohylka (Hlavačka), 35. Mráz (Hlavačka), 37. Rapant (J. Švagerka, Hübl), 37. Hlavačka (Mráz, M. Švagerka), 39. J. Švagerka (Rapant), 44. Rapant (J. Švagerka, Hübl). Rozhodčí: Horský. Vyloučení: 0:1. Bez využití. 

Třebíčská Slza je jako den a noc. Jeden zápas odehraje na tři útočné formace, ten další sotva na dostačující počet. A ta druhá varianta byla pravdou v posledním kole podzimu. Pouze sedm hráčů vyzvalo nabitý Hodonín, který neměl problém stejně jako o den dříve dovézt zápas k vítězství. Kor když za Třebíč chytal jeden z nejproduktivnějších hráčů Třebíče Hlavatý. Třebíč tak po sérii dobrých výsledků opět doplatila na úzký kádr. To Hodonín si na Vysočině v tréninkovém tempu došel pro vítězství, které však pořádně podtrhl až v poslední třetině. Dvě výhry mu tak vynesli druhé místo po podzimní části.

Třebíč: Hlavatý – O. Pelikán, T. Pelikán, D. Ludes – M. Ludes, Riedl, Janda – Gruber.

Hodonín: Sestava: Lindner, Oláh, Zetocha, Hanuš, Kovář, Crlík, Mohyla, Švagerka M., Hubl, Rapant, Helešic, Švagerka J., Roch, Fraňo, Mráz, Hlavačka L., Toth

Zpět

Vyhledávání