11. kolo MHbL – souhrn

10.03.2018 08:56

Jarní část Moravské hokejbalové ligy se rozběhla konečně na plné obrátky. A jednalo se o velmi zajímavé úvodní kolo. Jeho velkým šlágrem byl souboj z čela tabulky, kdy doma Hodonín hostil Zlín, v dalším zápase vyzvalo Brno Tišnov a ve třetím Jihlavští letci Buldoky.

HBC Hodonín - HBC Malenovice 6:5 (4:1, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 7. Mráz, 9. Švagerka, 10. Tóth, 11. Švagerka, 31. Kostelanský, 44. Mráz – 6. Skyba, 21. Machuta (Medřický), 39. Hruboš (Skyba), 41. Košatka (Černý, Machuta), 43. Machuta (Havlík, Košatka).

Rozhodčí: ? Vyloučení 4:1. Využití 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 19:26.

Hektický výkon plný zvratů a nadějí zažil hokejbalový stadion v Hodoníně, kam přicestovaly Malenovice. Těm sice vyšel skvěle začátek zápasu, kdy se v šesté minutě prosadil produktivní Skyba. Jenže to bylo také na delší časový úsek vše, co hosté předvedli. Následně se totiž rozjel hodonínský kolotoč, který přinesl domácím čtyři rychlé branky 2x Švagerka, Tóth, Mráz a rázem byl tým ze Zlína na ručník. Jenže možná i tato skutečnost uspala domácí a Zlín se díky skvělému pohybu dostal nečekaně zpět do hry, když rozjeli dotahovací manko, které navíc dotáhli ve 43. Minutě k nečekanému skóre 5:5 vzal to na sebe jeden z nejzkušenějších Mráz, jenž v poslední minutě rozhodl o tom, že všechny body zůstávají v Hodoníně. Díky tomu se jeho tým posunul před Jihlavu do čela tabulky.

Hodonín: ?

Malenovice: Zálešák (Polišenský) – Novák, Vingárek, Březík, Černý, Langer – Havlík, Machuta, Medřický, Skyba, Hruboš, Ševčík, Huťka, Košatka, Martin Brázdil.
 

HBK Bulldogs Brno “B“ – HBC Titáni Tišnov 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka: 36. Hruška.

Rozhodčí: Vykydal, Ščudka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Střely na branku: 31: 25.

Brno naskočilo do zápasu s Titány značně posíleno o hráče z prvoligového áčka. V dresu Buldoků se objevili Šír, Svoboda, Jelínek, Fišar a Zapletal. Ale ani toto posílení nakonec domácím proti srdnatě bojujícímu Tišnovu nestačil. Důvodem byla zeď v tišnovské svatyni v podobě brankáře Halouzky, který se do brankoviště vrátil po zranění kolene. K tomu připočtěme obětavou hru celého týmu Tišnova, který navíc hned několik střel zblokoval. O osudu utkání rozhodla hlavně poslední část, ve které Brno nevyužilo dvě slepené přesilovky. To na druhé straně měl Tišnov také poměrně hodně příležitostí, nicméně na rozdíl od svého soupeře proměnil alespoň jedinou – o tu se postaral přesnou střelou Martin Hruška. Díky němu se Tišnov odlepil od posledního místa, na které padly Přibyslavice. Tišnov tak je opět zpět ve hře o střed tabulky, Buldoci nadále klesají směrem dolů.

Brno: Odstrčlík – Sáňka, Růžička, Zapletal, Pařízek, Šír, Svoboda, Jelínek, Máčal, Kříž, Fišar, Strnad, Mrkývka

Tišnov: Halouzka – Dvořák, Sova, Kapoun, Zimolka, Vodička – Burian, Ohainka, Valko – Štěpán, Petřík, Vrška – Jánošík, Bodnár, Hruška M.

HBC Flyers Jihlava – HBK Bulldogs Brno 5:0 kon.

Rezerva prvoligových Buldoků odkládala tento zápas celkem 3x, aby se ve finále vůbec nedostavila. Pro Flyers je to tak snadná kořist tří bodů, ale zároveň pachuť z pokažené neděle.

 

Zpět

Vyhledávání