15. kolo MHbL – souhrn

04.04.2018 10:25

Předposlední hrací víkend základní části přinesl hned šest zápasů. V nich se na průběžném pořadí na čele tabulky nic nezměnilo. Jihlava stále vede před pronásledovateli z Malenovic, potažmo Hodonína. Na opačném konci tabulky se nadále krčí Třebíč s Tišnovem. Nadcházející víkend však může vše změnit a o konečném pořadí pro play-off není zdaleka rozhodnuto.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice – SK Jihlava “B“ 2:3 (0:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Fiala (Bednář), 25. Fiala (Benáček) – 2. Pošvic (Klíma), 43. Průcha (Střecha, Pošvic), rozhodující nájezd Střecha.

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:38. Diváci: 10.

Zápas se odehrál ve stylu play-off, kdy se oba mančafty dohrávaly a nešetřily zdravou agresí. To vše probíhalo také jak to bývá v regionálním derby zvykem „v emocích“. Možná i díky slepeným přesilovkám dokázaly domácí Přibyslavice odpovědět na lepší start svého soupeře a průběh zápasu v prostředním dějství otočit. Jihlava zachraňovala body až v samém závěru díky dorážce Průchy. V nájezdové loterii byli poté úspěšnější hosté zásluhou Střechy.

Přibyslavice: Maxa (Pojer) – Gric, Benáček, Randa, Hanzl –Bednář, Fiala, Novák – D. Samek, I. Samek, P. Němec, Chlubna, Zelený.

Jihlava: Bártů – Anděl, Jiskra, Harasim, Klíma – Fatrdla, Zápotočný, Král – Střecha, Pošvic, Průcha – Policar, Apeltauer, Smutný.

HBC Titáni Tišnov – HBC Hodonín 5:12 (2:5, 2:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 1. Burian (Bořek), 10. Ohainka (Sova), 16. Burian, 23. Petřík (Dvořák), 45. Omasta (Zimolka) – 10. Hlavačka.L (Navrátil), 12. Hanuš (Tomi, Kostelanský), 13. Zetocha (Tomi, Švagerka.M), 14. Rapant (Švagerka.J, Crlík) 15. Švagerka.M, 17. Švagerka.M (Tomi), 24. Tomi (Navrátil), 27. Navrátil (Tomi), 29. Hlavačka.Z (Švagerka.J), 34. Rapant (Hanuš), 42. Hlavačka.Z (Rapant), 42. Navrátil (Kostelanský).

Rozhodčí: Vykydal, Boháček. Vyloučení: 10:4. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 29:51. Diváci: 6.

Titáni mají na jaře dobrou formu, kterou chtěli potvrdit doma proti Hodonínu, ale to jim i přes slibnou první třetinu nevyšlo, když schytali debakl 5:12. V dresu domácích byl hodně vidět tahoun mužstva Burian, na druhé straně řádil pětibodový Tomi. Hodonín se díky vítězství udržel v boji o první místo tabulky, Tišnov drží 7. příčku, ale pokud vyhraje na hřišti Zlína, může předskočit Buldoky na šesté příčce!

Tišnov: Čapka – Sova, Omasta, Zimolka, Ošmera – Ohainka, Bořek, Burian, Kapoun, Dvořák “C“, Petřík, Vodička.

Hodonín: Oláh - Hlavačka.Z, Rapant, Švagerka.J, Roch, Navrátil, Tomi, Kostelanský, Hlavačka.L, Hanuš, Crlík, Švagerka., M,Zetocha

HBK Bulldogs Brno “B“ – HBC Flyers Jihlava 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Rezek (Lichtenberg), 15. Homola (Pospíchal), 19. Homola (Rezek), 22. Rezek, 29. Lichtenberg (Homola, Souček), 34. Seknička (Souček, Rezek), 35. Bohatý, 43. Pospíchal (Homola, Rezek).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 26:36. Diváci: 9.

Buldoci chtěli po delší době ukořistit nějaké body, aby udrželi krok s Přibyslavicemi a ještě zabojovali o lepší postavení před play-off. Jenže to jim i přes slibný začátek nevyšlo, když tento duel ovládli oslabení Flyers v jasném poměru 0:8. Brno má tak na jaře nejhorší formu ze všech mančaftů, což pro jeho příznivce není dobrá zpráva. Na druhou stranu by si v jeho kádru mohli prodloužit sezónu někteří hráči z prvního mužstva, kterému skončila o víkendu sezóna.

Brno: Skýba – Sáňka, Růžička, Pařízek, Szotkowski – Máčal, Kříž, Pejta – Strnad, Jelínek, Lenomar.

Flyers: Milfajt - Kourek "C", Homola, Bohatý - Souček, Rezek, Lichtenberg, Pospíchal, Seknička.

HBC Slza Třebíč – HBC Malenovice 2:14 (2:2, 0:5, 0:7)

Branky a nahrávky: 9. Švejda (Máj), 11. Riedl (Pelikán, Švejda) – 3. Košatka (Nohal, Huťka), 13. Machuta (Havlík), 16. Hruboš (Šimíček, Machuta), 19. Hruboš (Havlík, Langer), 21. Machuta (Havlík), 24. Svozil (Březík), 25. Černý (Nohal, Košatka), 38. Šimíček (Novák, Hruboš), 40. Nohal (Černý, Březík), 40. Machuta (Havlík), 42. Brázdil (Vingárek, Svozil), 43. Košatka (Nohal, Březík), 43. Havlík (Hruboš), 44. Novák (Svozil, Ševčík).

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 25:35. Diváci: 10.

Domácí Slza bojovala a prala se o výsledek. Tedy alespoň v první třetině, kdy dokonce i vedla. Jenže poté přišel uragán v podání hostujících Malenovic, které svému soupeři nasázely celkem čtrnáct branek, čímž vyrovnaly letošní maximum! Díky tomu se hosté udrželi v boji o první příčku, naopak Třebíč se nemůže odlepit od samého dna. Přitom první polovinu zápasu prakticky pokaždé zvládne, ale poté odpadne.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice – HBC Malenovice 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Novák – 2. Košatka (Nohal), 10. Havlík (Šimíček), 26. Hruboš (Šimíček, Machuta).

Rozhodčí: Bartheldy. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Střely na branku: neuvedeno. Diváci: neuvedeno.

Rozjeté Přibyslavice vyzvaly na svém hřišti Malenovice. Hostům vyšel vstup do zápasu a díky většímu pohybu byli vždy o krok před soupeřem. Přibyslavice měly v nohách těžký zápas s Jihlavou a bylo to znát. Ačkoliv Novák vykřesal naděje, tak za stavu 1:2 domácí své šance zahodili, což potrestaly Malenovice, které si došly pro vítězství 1:3!

HBC Slza Třebíč – HBC Flyers Jihlava 2:8 (1:4, 0:2, 0:2)

Branky: ?, ? – Rezek 3x, Pospíchal 2, Souček, Seknička, Lorenc.

Podrobnější statistiky nemůžeme zveřejnit, neboť nebyl zaslán vyplněný zápis o utkání.

Třebíč potřebovala nutně budovat, ale to se jí nakonec nepodařilo. Po nepovedené první třetině, kdy hostům napadalo prakticky vše do branky, to domácí zabalili a zbytek zápasu až na individuální výkony pouze dohrávali. Flyers tak i přes velkou marodku posbírali z víkendu plný počet bodů a díky tomu si pojistili čtvrtou příčku!

Třebíč: Máca – Němec, Riedl, Ludes, Máj, Gruber – Šrámek, Hlavatý, Fekiač – Pelikán “C“, Štos, Švejda - Janda.

Flyers: Milfajt - Kourek "C", Homola, Bohatý - Souček, Rezek, Lorenc, Pospíchal, Mejzlík, Seknička

Zpět

Vyhledávání