2. kolo MHbl - souhrn

02.10.2017 20:36

Druhý hrací víkend Moravské hokejbalové ligy nabídl fanouškům tři zápasy, ve kterých se diváci dočkali jednoho velkého překvapení v podobě klopýtnutí úřadujícího mistra. V dalších střetnutích si pohodový vstup do sezóny připsal favorit soutěže z Hodonína a první body uzmula rezerva Buldoků.

Hráčem druhého kola byl vyhlášen loňský vítěz kanadského bodování Rapant z Hodonína, který pomohl svému týmu hattrickem k vítězství nad Flyers. Další individuální počin se povedl například jihlavskému Trybučkovi, který dvěma brankami v poslední minutě zachránil Jihlavě bodový zisk. Číslem kola je tentokrát 1. Tolik vteřin totiž chybělo Tišnovu ke skalpu šampióna.

HBC Titáni Tišnov – SK Jihlava “B“ 3:4 sn. (2:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Burian, 15. Huška (Kapoun), 19. Kapoun – 4. Koudelka (Fatrdla), 45. Trybuček (Pošvic), 45. Trybuček (Koudelka), rozhodující nájezd Trybuček.

Rozhodčí: Ščudla, Prudík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 17:22. Diváci: neuvedeno.

Titáni z Tišnova odehráli proti úřadujícímu mistrovi z Jihlavy svůj životní zápas! A nemohlo zůstat u konečného jednoho bodu, neboť v čase 44:13 vedli 3:1. Jenže Jihlava odvolala brankáře a zásluhou Trybučka dokázala vyrovnat vteřinu před koncem. V následných nájezdech pak hráči SK zachovali chladnější hlavy a dokráčeli k vydřené výhře, která je pro ně spíše ztrátou, ačkoliv z průběhu utkání také malým zázrakem. Jihlava odehrála velmi špatný zápas, ve kterém jakoby se nemohla dostat pořádně do tempa. To na druhé straně hráli Titáni s velkou chutí, obětavostí a po zápase mohla v jejich táboře zavládnout spokojenost, ačkoliv jim ke skalpu mistra scházela pouhá vteřinka.

Tišnov: Čapka (Halouzka) – Kapoun, Huška, Omasta, Borek – Dvořák, Zimolka, Ošmera – Sova, Ohainka, Burian – Vrška.

Jihlava: Košťál – Anděl, Harasim, Vala, Hrbáč, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný, Král – Pošvic, Zeman, Průcha – Policar, Materna, Trybuček.

HBK Bulldogs Brno “B“ – HBC Slza Třebíč 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Reschowský (Procházka), 9. Máčal (Szotkowski), 15. Szotkowski), 24. Kříž (Ospalý), 36. Svoboda (Reschowský), 40. Políhal (Lenomar), 45. Ospalý (Kříž)  - 16. Riedl (Pelikán).

Rozhodčí: Boháček, Vykydal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 30:19. Diváci: 15.

Minulý víkend odcestovala rezerva Buldoků do Malenovic s minimem hráčů a také díky tomu vyfasovala pořádný debakl. Nyní nastoupila se 17 hráči a na jejich hře to bylo znát. Nutno také zmínit, že v brance Třebíče musel zaskočit za zraněné brankářské trio opět hráč z pole, což se nakonec podepsalo pod konečný výsledek. Na místě je třeba pochválit Slzu, že k zápasu odcestovala, ačkoliv jej mohla pro absenci brankáře odložit. A právě brankářský post bude do příštích kol pro vedení Třebíče tématem číslo jedna, neboť jeho kádr může pomýšlet na mnohem vyšší mety.

Brno: Sehnal – Ospalý, Krajek, Sáňka, Procházka, Janáček – Reschowský, Plhák, Svoboda – Ščudla, Lenomar, Dolíhal – Strnad, Szotkowski, Máčal – Kríž, Šmída.

Třebíč: Juránek – Zeman, Pelikán, Němec, Ludes D. – Gruber, Riedl, Hlavatý – Janda, Ludes M., Horký.

HBC Flyers Jihlava – HBC Hodonín 4:7 (1:2, 0:1, 3:4)

Branky a nahrávky: 11. Drápela (Rezek, Homola), 33. Homola (Bohatý, Schlögl), 37. Drápela (Souček), 40. Lorenc (Zelený) – 8. Rapant, 8. Kostelanský (Švagerka J.), 25. Roch (Švagerka M.), 31. Rapant M. (Hubl), 35. Rapant (Hubl), 36. Tomi (Hubl), 44. Hubl (Tomi).

Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 21:28. Diváci: neuvedeno.

Loňský finalista zasáhl poprvé do bojů MHbL a to velmi rázně. Ačkoliv se musel v sobotním zápase obejít na půdě Flyers bez několika opor, nečinilo mu to žádné problémy. Ba naopak! Díky svému tradičně nejproduktivnějšímu hráči Rapantovi dokráčel k jasnému vítězství 7:4, čímž skolil svého nejméně oblíbeného soupeře, který měl doposud proti Hodonínu lepší vzájemnou bilanci a hlavně dokázal také jako jediný uspět na jeho půdě. Flyers tak pokračují ve smolném startu do nového ročníku a to je už v příštím kole čeká cesta do Malenovic.

Flyers: Milfajt - Kourek, Homola, Zelený, Schlögl - Souček, Drápela, Rezek, Hanus, Kučera, Lorenc, Bohatý, Anderle, Seknička.

Hodonín: Lindner - Švagerka Michal, Zetocha, Hanuš, Crlík, Hlavačka, Kostelanský, Tomi, Roch, Hubl, Rapant, Švagerka Jan.

Příští kolo: HBC Titáni Tišnov – HBK Bulldogs “B“, HBC Slza Třebíč – JVSK Slza Přibyslavice, HBC Malenovice – HBC Flyers Jihlava, HBC Hodonín – SK Jihlava “B“

Zpět

Vyhledávání