4. kolo MHbL – souhrn

16.10.2017 21:11

Během víkendu pokračovala svým čtvrtým kolem Moravská hokejbalová liga. Jenže díky řadě přeložených zápasů se nakonec v tomto kole naservíroval divákům jediný zápas. A to ten mezi Jihlavou a Brnem. Šlo tedy o souboj dvou prvoligových rezerv.

Jihlava šla do zápasu v roli favorita, ale potvrdila pouze své letošní trápení. To na druhé straně Buldoci bodovali potřetí v řadě a díky bodu ze hřiště úřadujícího mistra okupují horní patra ligové tabulky. Mužem kola se stal brankář Buldoků Martin Skýba, který kryl 39 střel! Číslem víkendu je pak již zmiňované číslo úspěšných zákroků brněnského brankáře.

SK Jihlava “B“ – HBK Bulldogs Brno “B“ 2:1 sn. (0:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Průcha (Apeltauer), rozhodující nájezd Pošvic – 25. Szotkowski (Plhák).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Střely na branku: 40:17. Diváci: 45.

Jihlava chtěla dát zapomenout na dva nepovedené výkony a opět najet na vítěznou vlnu. Jenže na její hřiště přicestovali rozjetí Buldoci, kteří favorita v úvodu zápasu zaskočili a měli více vyložených příležitostí. SK sice hrál častěji před brankouHBK, jenže se nedokázal dostat do koncovky. To se změnilo až ve druhé třetině, kdy Jihlava začala postupně svého soupeře přehrávat. Jenže v brance Buldoků čaroval Martin Skýba, který svými zákroky přiváděl domácí hráče k šílenství. Když už brankář HBK nemohl, podržela ho branková konstrukce. Více sil mu vlil moment z 25. minuty, kdy jeho spoluhráči rychle využili přesilovou hru z hole Szotkowskiho. Domácím se povedlo během dvou minut srovnat, ale výsledek v normální hrací době již otočit nedokázali, přestože si především v posledních pěti minutách vypracovali místy až drtivý tlak. Muž zápasu Skýba se tak mohl se svými spoluhráči radovat z velmi cenného bodu a to mohli ještě Buldoci brát další bod navíc z trestného střílení. V tom se však dařilo domácím, kteří proměnili první dva nájezdy, kdežto hosté ani jeden, a tak bod navíc zůstal na Vysočině.

Jihlava: Ježek (Košťál) – Harasim, Zbořil, Klíma, Hrbáč, Fatrdla, Jiskra – Koudelka, Zápotočný, Král – Policar, Zeman, Pošvic – Materna, Apeltauer, Průcha.

Brno: Skýba – Sáňka, Strnad, Plhák, Lenomar – Dubnický, Szotkowski, Kříž – Ospalý, Růžička.

Příští kolo: HBK Bulldogs Brno - J.V.S.K. Slza Přibyslavice, HBC Slza Třebíč - HBC Hodonín, HBC Titáni Tišnov - HBC Flyers Jihlava.

Zpět

Vyhledávání