8. kolo MHbL – souhrn

13.11.2017 19:33

Další kolo Moravské hokejbalové ligy vidělo ve hře všech osm mančaftů. A opět nebylo přáno domácím celkům. V minulém kole vyhrály všechny zápasy hostující týmy, tentokrát se hosté radovali ze čtyř zápasů třikrát. Čelo tabulky pak udržely Malenovice, ze dna se naopak odlepila Třebíč.

Hráčem kola se stal třebíčský útočník Hlavatý, který svému celku zajistil první letošní vítězství. Číslem kola je pak 4 – přesně tolikrát byla při zápase v Přibyslavicích využita přesilová hra. Za zmínku pak stojí magnet kola – městské derby v Jihlavě, které sledovalo i přes špatné počasí 62 diváků!

SK Jihlava “B“ – HBC Flyers Jihlava 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Král (Koudelka, Zápotočný), 28. Smutný (Pošvic, Klíma), 39. Průcha (Apeltauer, Anděl), 41. Pošvic (Zeman, Klíma) – 45. Hanus (Kučera).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 18:28. Diváci: 62.

Do očekávaného zápasu nemohli oba aktéři nasadit to nejlepší, co mají, přesto předvedli kvalitní hokejbalovou podívanou. Před ní byla mírným favoritem prvoligová rezerva SK, jež tyto prognózy nakonec také splnila, ačkoliv ji městský rival z Flyers přestřílel v poměru 28:18! Dlouho se hrálo derby za hubeného náskoku SK 1:0, ale ten své vedení zvýšil těsně před druhou sirénou. Ve třetí třetině se diváci dočkali branek tří, ale také vyostření zápasu, ve kterém se 10x vylučovalo a k vidění bylo i několik potyček. Flyers upravili kosmeticky výsledek až v samém závěru, a tak ošidili brankáře Ježka o první letošní čisté konto.

SK: Ježek (Košťál) – Harasim, Anděl, Vala, Klíma, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Zeman, Apeltauer, Pošvic – Smutný, Policar, Průcha.

Flyers: Milfajt – Kourek “C“, Homola, Schlögl, Volf, Jirků - Souček, Lorenc, Rezek - Hanus, Kučera, Lichtenberg.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice – HBC Hodonín 5:6 (3:2, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 10. Novák (Bednář), 14. Novák (Gric), 14. Němec L., 32. Samek (Chlubna), 40. Samek (Mejzlík) – 11. Zetocha (Mohyla), 15. Kostelanský (Roch), 20. Rapant (Mráz, Crlík), 32. Kovář (Švagerka J.), 36. Rapant (Kovář), 44. Tomi.

Rozhodčí: Chytil, Jelezt. Vyloučení: 5:5. Navíc Randa (PRI) 10 min. OT. Využití: 1:3. Střely na branku: 32:35. Diváci: 10.

Domácím Přibyslavicím se v poslední době nedaří a své trápení tak chtěly protrhnout proti favoritovi z Hodonína, který nepřijel na jejich půdu v úplně nejsilnější sestavě. A první třetina naznačila, že se černý kůň soutěže dokáže vybičovat k lepším výkonům, než které zatím předváděl. Vicemistr se ze stavu 1:3 dostal zpět do zápasu těsně před koncem první třetiny a to nakonec sehrálo důležitou roli. Ve druhém dějství totiž Slza vypadla z role a tempo hry začal udávat Hodonín, který v něm srovnal na 3:3. Ve třetí třetině dokonce otočil ve svůj prospěch na 3:4, ale Slza dokázala dorovnat a stejně dorovnala také stav na 5:5. Zdálo se, že by skóre mohla nakonec dokonce otočit, když měla minutu před koncem k dispozici přesilovou hru, jenže v té inkasovala přes půl hřiště, a tak o body smolně přišla. Hodonín tak zůstává i nadále neporažen.

Přibyslavice: Maxa (Pojer) - Hanzl, Zelený, Gric, Randa, Benáček - Bednář, Fiala, Novák, Samek, Chlubna, Mejzlík, Němec P., Němec L., Brym.

Hodonín: Oláh, Rapant, Hlavačka Z., Tomi, Zetocha, Mohyla, Hlavačka L., Mráz, Švagerka M., Crlík, Kovář, Kostelanský, Roch, Švagerka J.

HBC Titáni Tišnov – HBC Slza Třebíč 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Burian (Zimolka) – 13. Riedl (Němec, Chládek), 29. Hlavatý (Chládek, Pelikán).

Rozhodčí: neuvedeno. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Střely na branku: 17:27. Diváci: neuvedeno.

Souboj z opačného konce tabulky se odehrál v Brně, kde tamní Tišnov vyzval Třebíč. První vzájemný souboj ze začátku sezóny vyhráli Titáni po nájezdech a body proti Slze chtěli potvrdit také v „domácím“ prostředí. A nezačali vůbec zle, když šli po brance tahouna Buriana do vedení. Jenže poté nevyužili další šance a soupeř to trestal z hole nejzkušenějšího útočníka Slzy Riedla. Následující minuty to byla na hřišti velká bitva, která se přelévala z jedné strany na druhou, ale oba brankáři předváděli výtečné výkony. Přesto se diváci gólu dočkali, a to když se prosadil hostující Hlavatý! Ve třetí třetině už se přes veškerou snahu obou aktérů skóre neměnilo, a tak si Třebíč přispala do tabulky první vítězství, díky němuž svého soupeře v tabulce o bod předskočila.

Tišnov: Čapka – Bořek, Burian, Dvořák, Kapoun, Křen, Ohainka, Omasta, Ošmera, Petřík, Sova, Valko, Zimolka.

Třebíč: Štos – Gruber, Hlavatý, Chládek, Ludes, Němec, Pelikán O., Pelikán T., Riedl, Štveráček.

HBK Bulldogs Brno “B“ – HBC Malenovice 3:5 (1:2, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Plhák (Jelínek), 27. Jelínek (Strnad), 40. Šír (Jelínek, Plhák) – 12. Skyba (Nohal), 13. Hladký (Kulička), 16. Šimíček, 23. Svozil (Havlík), 26. Svozil (Hruboš).

Rozhodčí: neuvedeno. Vyloučení: 3:3. Využití: neuvedeno. Střely na branku: 16:22. Diváci: neuvedeno.

Buldoci doma postavili zatím vždy 3 útočné formace, jenže tentokrát poskládali pouze 11 hráčů. Přesto do zápasu vlétli s velkým odhodláním favorita z Malenovic potrápit a to se jim také dařilo, když šli do vedení 1:0! Jenže záhy přišel zkrat a Malenovice za minutu skóre otočily. A jelikož se jim povedl vstup do druhé části, odskočili svému soupeři na rozdíl čtyř branek. Buldoci krátce před druhou sirénou vykřesali naději a také je to nakoplo. Jenže se nemohli pořádně dostávat do koncovky a Malenovice si zkušeně své vedení hlídaly. Nic na tom nezměnila ani třetí branka, která padla pět minut před koncem. Malenovice tak dále pokračují ve své spanilé jízdě Moravou.

Brno: Sehnal – Dubnický, Jelínek, Kříž, Lenomar, Máčal, Plhák, Procházka, Sáňka, Strnad, Szotkowski, Šír.

Malenovice: Zálešák – Březík, Černý, Havlík, Hladký, Hruboš, Huťka, Košatka, Kulička, Langer, Mannsfeld, Medřický, Nohal, Skyba, Svozil, Šimíček.

Příští kolo: SK Jihlava “B“ – HBC Titáni Tišnov, HBC Slza Třebíč – HBK Bulldogs Brno, HBC Hodonín – HBC Flyers Jihlava.

Zpět

Vyhledávání