Seriál : 5 otázek pro realizační tým - HBC Malenovice

17.09.2017 21:02

Pravidelná předsezónní rubrika Vám přináší seriál otázek pro realizační týmy účastníků MHbL.

Jaké mají týmy cíle? Kdo doplnil jejich kádr? Co by chtěly změnit?

S jakým cílem vstupujete do nové sezóny?                                                                                                                                                               
Po několika letech jsme obnovili mužský A tým v Malenovicích, takže hlavním cílem bude stabilizovat kádr. Neznáme zatím kvalitu jednotlivých týmů, takže konkrétní cíl na umístění si nedáváme, ale chceme hrát zápas od zápasu a až během sezóny uvidíme, o jaké příčky budeme moct reálně bojovat.

Proběhla přes léto obměna kádru?
Náš kádr je nově složený a dávali jsme jej dohromady během jara. Od června jsme začali s letní přípravou, které se účastnilo cca 25 hráčů. Kostru týmu tvoří hráči z naší městské Malenovické hokejbalové ligy, kteří mají zkušenosti z Extraligy nebo První národní ligy. Do týmu jsme zapracovali také starší dorostence, kteří zkušenosti teprve sbírají, ale jsou příslibem do dalších let. Během sezóny můžeme v případě potřeby využívat také některé hráče z mladšího dorostu. Věřím, že tým je složený z kvalitních hráčů a budeme předvádět dobrý hokejbal.

Kdo je největším favoritem na titul?
Neznáme kvalitu jednotlivých týmů, protože je toto naše první sezóna, ale předpokládám, že finalisté minulého ročníku Hodonín a Jihlava budou velmi silné mančafty. Hodonín využívá extraligové hráče Sudoměřic a Jihlava má velmi širokou hráčskou základnu.

Jak nalákat diváky na hokejbal?
Věřím, že v Malenovicích po několika letech bez mužského hokejbalu bude hlad po kvalitních zápasech a diváci si cestu do naší Lopik arény najdou. Naše členská základna se u nás neustále rozšiřuje a také povědomí o hokejbale je čím dál větší. 

Co byste v rámci MHbL uvítali?
Zatím nemáme zkušenosti s chodem MHbL, takže návrhy na změny budeme schopni říci až po naší první sezóně.

Za HBC Malenovice odpovídal Martin Novák.

 

Zpět

Vyhledávání