13. kolo MHbl – souhrn

21.03.2018 21:21

Hned čtyři zápasy byly na programu v rámci 13. kola Moravské hokejbalové ligy. V něm se uskutečnil velký šlágr mezi Malenovicemi a Hodonínem, dále si to rozdaly o body prvoligové rezervy Buldoků a SK, ale také Tišnov s Přibyslavicemi. Mač mezi Flyers a Třebíčí byl pro špatný stav hřiště odložen.

Hráčem kola je opět útočník Přibyslavic Novák, který dokázal zničit Titány pěti zásahy a k nim přidal ještě jednu asistenci. Číslem kola je pak 51, neboť přesně tolik fanoušků sledovalo šlágr kola ve Zlíně. A jak to na jednotlivých stadionech probíhalo?

HBK Bulldogs Brno “B“ – SK Jihlava “B“ 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Dolíhal (Mrkývka) – 11. Smutný (Harasim), 21. Jiskra (Pošvic), 28. Pošvic (Zeman), 37. Průcha (Pošvic).

Rozhodčí: Ščudla, Prudík. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Střely na branku: 19:37. Diváci: ?

Souboj záložních týmů prvoligových mužstev zvládla lépe Jihlava, která svého soupeře dvojnásobně přestřílela a od začátku až do konce měla pevně zápas ve své režii. Domácí Buldoci můžou za příznivý výsledek děkovat svému brankáři Skýbovi, který ve svém brankovišti čaroval a nedovolil SK více než čtyři branky. Buldoci se tak začínají propadat tabulkou a své dobré postavení mohou přijít už v dalším duelu, kdy cestují na hřiště Přibyslavic.

Brno: Skýba – Sáňka, Pařízek, Růžička, Dolíhal – Jelínek, Máčal, Mrkývka – Strnad, Máčal, Kříž.

Jihlava: Košťál – Zbořil, Jiskra, Harasim, Apeltauer, Klíma – Koudelka, Zápotočný, Král – Pošvic, Zeman, Průcha – Smutný, Policar, Herman.

HBC Titáni Tišnov – J.V.S.K. Slza Přibyslavice 0:10 (0:3, 0:2, 0:5)

Branky a nahrávky: 2. Malý (Ivan Samek), 6. Novák (Bednář), 12. Fiala (Bednář), 18. Novák (Ivan Samek, Mejzlík), 28. Benáček (Fiala, Novák), 31. Ivan Samek (Malý), 33. Novák (Mejzlík), 37. Ivan Samek (Mejzlík), 38. Novák (Fiala, Benáček), 40. Novák (Fiala).

Rozhodčí: Prudík, Scudla. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Střely: 14:46. Diváci: ?

Tišnov chtěl potvrdit dobrý vstup do jarní části soutěže, jenže proti Přibyslavicím tvrdě narazil. Hostům totiž v zápase vyšlo vše, na co sáhli. Odevzdaný tým Tišnova pak zápas od poloviny pouze dohrával a zcela rezignoval na výsledek. Díky tomu se nachází na samém chvostu ligové tabulky, odkud by neměl zrovna výhodné postavení do play-off. To Přibyslavice na jaře válí, nastřílely 21 branek, přičemž ještě neinkasovaly. V dalším kole mohou své zmrtvýchvstání potvrdit s Buldoky v přímém souboji o pátou příčku.

Tišnov: Halouzka (Machovec) – Bořek, Burian, Hruška, Jánošík, Kapoun, Ohainka, Ošmera, Petřík, Sova, Staněk, Valko, Vodička, Zimolka.

Přibyslavice: Maxa - Gric, Zelený, Benáček, Dušan Samek - Bednář, Fiala, Novák - Ivan Samek, Malý, Mejzlík.

HBC Malenovice – HBC Hodonín 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 15. Machuta (Novák, Šimíček), 27. Ševčík (Brázdil, Machuta), 32. Košatka (Šimíček, Havlík), 37. Nohal – 15. Hlavačka, 31. Švagerka J. (Mohyla, Rapant).

Rozhodčí: Kovařík, Brázdil. Vyloučení: 0:3. Navíc Tomi (HOD) OT. Využití: 1:0. Střely na branku: 45:34 Diváci: 51

Zápas z čela tabulky byl k vidění ve Zlíně, kam přicestoval Hodonín. Ten se přes prvotní tlak domácích dostal v závěru první třetiny do vedení, jenže to mu dlouho nevydrželo, když se o pouhých 26 vteřin později prosadil i domácí tým. V polovině zápasu Malenovice stav otočily ve svůj prospěch. Na začátku závěrečného dějství se ke slovu přihlásili opět hosté, jenže jejich vyrovnání mělo jepičí život, a tak nakonec domácí dokráčeli k důležitému vítězství a zůstávají tři kola před koncem základní části v boji o prvenství. Ani Hodonín není ještě ze hry venku, ale už má horší výchozí pozici. Navíc hosté prohráli v Moravské hokejbalové lize v rámci základní části vůbec poprvé dvakrát v řadě. Malenovice v příštím kole zajíždí na hřiště Jihlavy!

Malenovice: Polišenský (Zálešák) – Brázdil, Březík, Havlík, Huťka, Košatka, Langer, Machuta, Medřický, Nohal, Novák, Skyba, Ševčík, Šimíček, Vingárek.

Hodonín: Oláh – Crlík, Hanuš, Hlavačka, Hübl, Kostelanský, Mohyla, Navrátil, Rapant, Švagerka J., Švagerka M., Tomi, Tóth.

HBC Slza Třebíč – HBC Flyers Jihlava odloženo

V Třebíči se organizátorům nepodařilo dát do pořádku hrací plochu, a tak bylo plánované utkání odloženo. Náhradní termín je zatím v jednání.

 

Zpět

Vyhledávání