14. kolo MHbL – souhrn

27.03.2018 22:44

Ve 14. kole Moravské hokejbalové soutěže došlo k zápletkám napříč celou tabulkou. Tři kola před koncem základní části je tak mnohé stále ve hře! Více se dozvíte z tradičního přehledu níže.

Číslem kola je 11 – přesně tolik branek vstřelil Hodonín doma Třebíči, ale přesto rekordní výsledek letošní sezóny (14:2) nepřekonal. Aktivní byl opět nejlepší střelec soutěže Novák, který si připsal další hattrick. Za zmínku stojí také individuální počin tišnovského Ohainky, který řídil obrat svého týmu na půdě Flyers (2+2). Proto je také tento útočník Titánů vyhlášen hráčem kola. Do historických statistik MHbL se však zapsal ještě jiný hráč – kapitán SK Jihlava Král, jenž se stal díky brance do sítě Malenovic prvním hráčem MHBL, který dokázal vstřelit branku všem týmům za celé dlouhodobé fungování soutěžě!

SK Jihlava “B“ – HBC Malenovice 5:4 (1:0, 3:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 10. Peschout (Střecha, Pošvic), 21. Zápotočný (Klíma), 23. Král (Zápotočný), 29. Průcha (Trybuček), 35. Průcha (Klíma) – 28. Huťka (Svozil, Vingárek), 39. Medřický (Havlík, Machuta), 41. Havlík (Medřický, Novák), 43. Langer (Svozil, Medřický).

Rozhodčí: Vokurka, Chytil. Vyloučení: 4:2. Navíc Havlík (MAL) 10. min. OT. Využití: 0:1. Střely na branku: 30:29. Diváci: 75.

Velký šlágr na půdě Jihlavy nabídl ofenzivní hokejbal, ve kterém si postupně domácí díky lepšímu pohybu vypracovali pohodlný náskok 5:1. Jenže Malenovice už v letošní sezóně několikrát dokázaly, že pro ně není žádný zápas ztracený a o tom se přesvědčilo také solidně zaplněné hlediště. To když hosté snížili dvě minuty před koncem na 5:4 a ještě měli k dispozici trojnásobnou početní výhodu. Jihlava si však své vedení v závěru už se štěstím pohlídala, a tak má dvě kola před koncem na dosah prvenství v základní části.

Jihlava: Bártů (Koch) – Jiskra, Anděl “A“, Klíma, Harasim, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Smutný, Trybuček, Průcha – Pošvic, Peschout, Střecha.

Malenovice: Zálešák (Polišenský) – Černý, Březík “C“, Novák “A“, Langer – Machuta, Havlík, Medřický – Huťka, Vingárek, Svozil “A“.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice - HBK Bulldogs Brno “B“ 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Střely na branku: 40:21.

Branky a nahrávky: 4. Novák (Bednář, Zelený), 32. Malý (I. Samek, Benáček), 36. Novák (Bednář, Fiala), 39. Novák (Fiala, Bednář), 40. I. Samek (D. Samek, Malý).

Na jaře rozjeté Přibyslavice přivítaly v přímém souboji o pátou příčku brněnské Buldoky. Těm se vůbec nedaří a to především díky malému počtu hráčů, který na jaře tvoří jeho kádr. Proto nebyl pro zatím nejlepší tým jara Přibyslavice problém Buldoky přejet a připsat si do tabulky důležité tři body. Domácí se tak postupně z posledního místa prodrali až na pátou příčku. Navíc na jaře ještě neinkasovali, a tak jsou patřičně připraveni na další víkend, kdy vyzvou doma jak SK Jihlavu, tak Malenovice! To Buldoci začínají postupně ztrácet výhodné postavení pro play-off, které si vypracovali na podzim. V dalším kole tak potřebují po delší době konečně bodovat!

Přibyslavice: Maxa (Hašek) – Benáček “C“, Randa, Gric, Zelený - Bednář, Fiala, Novák - I. Samek, D. Samek, Malý - Brym, Chlubna, L. Němec.

Brno: Skýba – Sáňka “C“, Růžička, Pařízek, Kříž – Holík, Strnad, Dolíhal, Mrkývka, Lenomar.

HBC Flyers Jihlava – HBC Titáni Tišnov 4:5 sn. (3:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Machala (Bohatý), 11. Drápela (Kourek), 14. Drápela (Souček, Brázda), 28. Homola (Kourek) – 7. Burian (Ohainka), 27. Burian (Ohainka), 31. Sova (Burian), 44. Ohainka (Zimolka), rozhodující nájezd Ohainka.

Rozhodčí: Vokurka, Jeletz. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 30:28. Diváci: 30.

Překvapení kola. Tak se dá nazvat souboj mezi Letci a Titány. Domácí nastoupili ve velmi silné sestavě a o jejich výhře pravděpodobně nepochyboval žádný z jejich skalních fans. Jenže Tišnov ukázal, že svou kůži nedá zadarmo. Přestože Flyers vedli 4:2, dokázali hosté z Tišnova po heroickém výkonu a především chybách Flyers dostat zápas do nájezdů. V nich poté rozhodl hrdina tohoto střetnutí Ohainka povedeným zakončením, čímž zajistil svému týmu bod navíc. Díky tomu se Tišnov odlepil od posledního místa.

Jihlava: Milfajt - Kourek"C", Homola, Brázda, Machala - Souček, Drápela, Cafourek, Lorenc, Kučera, Hanus, Pospíchal, Bohatý, Lichtenberg.

Tišnov: Čapka - Zimolka, Omasta, Sova, Ošmera - Ohainka ''A'', Bořek ''C'', Burian - Kapoun, Valko, Hruška - Petřík.

HBC Hodonín – HBC Slza Třebíč 11:1 (4:0, 4:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Zetocha (Kostelanský, Švagerka M.), 8. Tomi (Rapant, Švagerka J.), 12. Crlík (Tomi, Švagerka M.), 13. Roch (Švagerka M., Hanuš), 17. Švagerka J. (Rapant, Tomi),  18. Hlavačka (Zetocha), 19. Navrátil (Mohyla), 26. Roch (Zetocha Tomi), 34. Roch (Kostelanský), 34. Švagerka J. (Rapant), 44. Navrátil (Tomi, Crlík) -  31. Riedl (Pelikán).

Rozhodčí: Orság, Zvořič. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 46:20. Diváci: Neuvedeno.

Hodonín potřeboval po dvou prohrách zabrat a to se mu nakonec podařilo. Nutno podotknout, že Třebíč mu v tom nekladla ani příliš velký odpor. Na vině byl nízký počet hostujících hráčů, kteří k nedělnímu zápasu přicestovali. Přestože se jim snaha a nasazení upřít nedaly, o poznání větší počet hráčů na straně Hodonína byl přece jen značně patřičný. Domácí střelci si nakonec solidně zastříleli, a tak se konečné skóre zastavilo až na skóre 11:1! Hodonín se tak dostal zpět do boje o první místo v tabulce, ve kterém svede v posledních kolech souboj na dálku proti Jihlavě a Malenovicím. Hodonín má však horší výchozí pozici než jeho největší konkurenti z čela tabulky.

Hodonín: Lindner - Crlík, Hanuš, Hlavačka, Kostelanský, Mohyla, Navrátil, Rapant “C“, Roch, Tomi, Zetocha, Švagerka M., Švagerka J.

Třebíč: Mára – Pelikán, Němec, Fekiač – Riedl, Jindra, Hlavatý – Vojtíšek, Gruber.

Další kolo MHbL: J.V.S.K. Slza Přibyslavice – SK Jihlava “B“, HBC Titáni Tišnov – HBC Hodonín, HBK Bulldogs Brno “B“ – HBC Flyers Jihlava, HBC Slza Třebíč – HBC Malenovice, J.V.S.K. Slza Přibyslavice – HBC Malenovice, HBC Slza Třebíč – HBC Flyers Jihlava.

 

Zpět

Vyhledávání