3. kolo MHbL – souhrn

09.10.2017 22:29

Během třetího hracího víkendu bylo poprvé ve hře všech osm mužstev. Šlágr kola byl na hřišti Hodonína ukončen předčasně, Malenovice přehrály Flyers, rezerva Buldoků pokračovala na vítězné vlně a boj o Třebíč ovládly Přibyslavice.

Mužem kola se stal útočník Přibyslavic Bednář, který rozhodl derby (2+1) na hřišti Třebíče. Číslem kola je pak čas 23:36. V takovém se totiž ukončilo utkání mezi Hodonínem a Jihlavou pro zranění brankáře. Za poznámku pak jistě stojí i fakt, že v uplynulém kola nasbíraly Malenovice více střel (37) než Tišnov a oba jihlavské týmy dohromady (31).

HBC Hodonín – SK Jihlava “B“ 8:1 (4:1, 4:0, - )

Branky a nahrávky: 3. Fraňo (Švagerka J.), 5. Roch (Toth D.), 7. Rapant (Zetocha, Helešic), 11. Kostelanský (Hlavačka), 16. Helešic (Hlavačka, Rapant), 21. Zetocha (Fraňo), 22. Helešic (Rapant), 23. Švagerka J. (Kostelanský) – 13. Apeltauer (Smutný).

Rozhodčí: Orság, Zvařič. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1 Střely na branku: 15:8. Diváci: 35.

Kaňkou víkendu je zápas, který měl být ozdobou podzimní části – repríza loňského finále, která trhala divácké rekordy a svou úrovní se vyrovnala vyšším soutěžím. Jenže Jihlava byla v Hodoníně pouze stínem úřadujícího mistra, kdežto Hodonín v perfektní formě ničil naděje SK od první minuty. Fraňo, Roch a Rapant udeřili v rozmezí čtyř minut a s jihlavskými ambicemi bylo zle. Ještě hůř ale bylo, když se jim za hrozivého stavu 1:8 zranil jediný brankář Bártů. Jihlava poté po diskuzi s rozhodčími ze zápasu odstoupila z důvodu „nedůstojného dohrání“. Ozdoba kola tak skončila v polovině zápasu za hrozivého skóre 8:1 pro Hodonín, který svého rivala doslova ničil. Kdoví na jakém stavu by se konečný stav zastavil. Vše nyní řeší ligová komise a dá se očekávat pokuta pro tým z Vysočiny. Pro něj to je navíc poprvé za tři roky, kdy bodově ztratil v základní části dvakrát za sebou. Naopak Hodonín pokračuje v suverénním vstupu do sezóny!

Hodonín: Lindner (Oláh) – Crlík, Kovár, Švagerka M., Mohyla, Hanuš, Zetocha – Roch, Tóth, Navrátil – Fraňo, Kostelanský, Švagerka J. – Hlavačka “C“, Helešic, Rapant.

Jihlava: Bártů – Harasim, Dolejší, Klíma, Hrbáč – Koudelka, Zápotočný, Král “C“ – Smutný, Apeltauer, Pošvic – Vala, Anděl.

HBC Slza Třebíč – J.V.S.K. Slza Přibyslavice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 44. Chládek, 45. Ludes – 1. Bednář (Novák, Fiala), 23. Bednář (Benáček), 37. Novák (Bednář).

Rozhodčí: Chytil, Vokurka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Střely na branku: 31:30. Diváci: 8.

Třebíčské derby bylo zároveň vstupem Přibyslavic do letošního ročníku MHbL a vstup to byl nakonec vydařený. A to od samotného začátku, kdy otevřel skóre už v první minutě nestárnoucí Bednář. Ve druhé části stejný hráč poslal svůj tým do dvoubrankového vedení, které ještě navýšil ve třetí části loni nejlepší střelec Novák. Kdo si myslel, že je derby rozhodnuto, tak se šeredné mýlil. Třebíč byla i přes nepříznivé skóre velmi aktivní a nakonec celé derby zdramatizovala. To když se minutu před koncem trefil Chládek, na kterého záhy navázal Ludes. I přes veškerou snahu se však v závěrečných vteřinách Třebíči stav dorovnat nepodařilo, a tak odešla i potřetí za sebou poražena.

Třebíč: Votava – Zeman, Pelikán O. “C“, Pelikán T., Rejtar, Němec – Riedl, Hlavatý, Horský – Janda, Ludes, Chládek – Gruber.

Přibyslavice: Maxa (Pojer) – Gric, Bryn, Zelený, Hanzl, Němec P., Bartejs – Fiala, Bednář „“C“, Benáček – Mezlík, Samek, Chlubna – Vozárik, Malý, Novák – Němec L.  

HBC Malenovice – HBC Flyers Jihlava 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: Hruboš (Skyba, Havlík), 22. Huťka (Nohal, Svozil), 37. Hladký (Skyba, Machuta) – 32. Drápela (Rezek, Kourek).

Rozhodčí: Brázdil, Kovařík. Vyloučení: 4:11. Navíc Souček (FLY) a Kourek oba 10 min. OT. Využití: 3:1. Střely na branku: 37:13. Diváci: neuvedeno.

Další zajímavý zápas se odehrál ve Zlíně, kam přicestovali Flyers. Ti za sebou mají velmi špatný vstup do letošní sezóny, který navíc na hřišti černého koně soutěže nevylepšili. Díky řadě vyloučení dostali svého soupeře ještě více do hry a ten to trestal – to když vstřelil všechny své branky v početní výhodě. Hosté z Jihlavy sice svou početní výhodu také dokázali využít, ale jinak v zápase tahali za kratší konec provazu. Malenovice byly jasně lepší a jen díky výtečně chytajícímu Milfajtovi neodešli poraženi větším brankovým rozdílem.

Malenovice: Chlup (Polišenský) – Machuta, Langer, Novák, Kulička, Březík “C“, Černý, Mramorenský – Šimíček, Medřický, Hladký – Havlík, Skyba, Hruboš – Huťka, Svozil, Nohal.  

Jihlava: Milfajt – Kourek “C“, Homola, Schlögl, Kučera – Souček, Drápela, Rezek – Cafourek, Lorenc, Lichtenberg, Machala.

HBC Titáni Tišnov – HBK Bulldogs Brno “B“ 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Jelínek (Plhák, Procházka), 12. Mrkývka (Langpaul), 13. Kříž (Szotkowski), 24. Kříž (Procházka), 28. Szotkowski (Kříž), Plhák (Procházka), Máčal (Kříž, Langpaul).

Rozhodčí: Boháček, Jiřihulka. Vyloučení: 3:5. Navíc Bořek (TIŠ) TH a Jelínek (HBK) OK. Využití: 0:1. Střely na branku: 10:31. Diváci: 12.

Minulý víkend odehráli Titáni životní zápas, tentokrát na něj navázat nedokázali. Naopak Buldoci po debaklu z prvního kola získali další tři cenné body a opět si v pohodě zastříleli. A průběh zápasu to byl zcela jednoznačný, neboť Buldoci přestříleli Titány 3x, což se podepsalo i pod konečný výsledek 0:7. Vidět byli v zápase především zkušení hráči jako Procházka, Jelínek, Plhák nebo Szotkowski. Rezerva Buldoků se tak dostává do herní pohody, což se jí bude jistě hodit v dalším kole, kdy zajíždí na hřiště tápajícího SK Jihlavy.

Tišnov: Halouzka (Čapka) – Blaha, Hruška, Kapoun, Křen – Dvořák, Burian, Ohainka – Bořek, Omasta, R, Valko.

Brno: Sehnal – Procházka, Ospalý, Sáňka, Růžička, Krajcr – Plhák, Jelínek, Janáček – Lenomar, Lungpaul, Mrkývka – Kříž, Szotkowski, Máčal – Strnad.

Příští kolo: SK Jihlava "B" - HBK Bulldogs Brno "B", JVSK Slza Přibyslavice - HBC Titáni Tišnov, HBC Flyers Jihlava - HBC Slza Třebíč.

Zpět

Vyhledávání