Čtvrtá výhra v řadě katapultovala jihlavské "béčko" na druhé místo

16.10.2013 13:48

Jihlava v neděli cestovala na půdu brněnského Jundrova. Ten zažívá jeden ze svých nejlepších vstupů do sezóny. Po těžkém losu z úvodu sezóny nezůstal bez bodů. O ty obral i loňského vicemistra soutěže z Olomouce!

V nedělním zápase doplnily jihlavský tým hned dvě zvučné posily. Obranu vyztužil respekt budící Blaško a do útoku naskočil vítěz super poháru a stříbrný medailista z MS Střecha.

Hned v prvním střídání ukázal hvězdný Střecha, že je v současnosti jedním z nejlepších hokejbalistů v ČR. Rychlý manévr kolem třech hráčů Jundrova a blesková střela zápěstím, kterou zastavila spojnice. I tato akce nabudila jeho spoluhráče, kteří svého soupeře v úvodu utkání viditelně přehrávali. V další šanci se ocitl Král, jenž nedokázal nadvakrát překonat brankáře Skýba. Poté byla k vidění Blaškova pumelice a dorážka Bíny. Nicméně branky se brněnští diváci dočkali až v 7. minutě, kdy napřáhl od modré Vala a střelou do šibenice otevřel gólový účet zápasu. Pro Valu to byla premiérová branka! I domácí se pomalu začali osmělovat směrem dopředu. Jejich první závar před brankou vyřešil se štěstím Staněk. Vše nakonec uklidnil střelec předešlého kola Apeltauer, který se uvolnil od mantinelu a střelou zápěstím poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Domácí Jundrov se dostal zpátky do hry v závěru první třetiny, kdy Havelka využil dvojnásobnou přesilovku.

Na začátku druhé třetiny měl Jundrov opět výhodu přesilové hry, ale tentokrát ji nedokázal využít. To byl pravděpodobně zlom zápasu, protože poté vstřelil po samostatné akci Koudelka třetí branku a tím zápas rozhodl (na tom se shodli i hráči v našem pravidelném sestřihu z utkání). Zbytek druhého dějství se hrál ze strany Jihlavy hokejbal na jistotu, a tak bylo i poskrovnu brankových příležitostí.

Závěrečná třetina nabídla jihlavským hráčů několik přesilových her, ale v nich se vyznamenal především domácí brankář Skýba. V některých momentech Jihlava svoji útočnou snahu až příliš překombinovávala. Hlavně Střecha, který se snažil vytvářet svým spoluhráčům brankové příležitosti, ačkoliv mohl sám zakončovat. Jihlava se však nakonec dočkala ještě jedné branky. To když od modré napřáhl Vácha, jehož střela se nakonec se štěstím dostala za Skýbova záda. Nicméně branka byla chybně připsána Andělovi, a tak to věčně usměvavý Vácha špatně nesl. Po zápase i odmítl poskytnout rozhovor.

Příští víkend čeká Jihlavu šlágr kola proti Flyers. Jihlavské derby bude magnetem kola! Repríza loňského čtvrtfinále bude zároveň soubojem o první místo v tabulce. Ani jeden z jihlavských týmů nezná v dosavadní sezóně hořkost porážky. To se však po sobotním zápase změní.

V sestřihu z utkání najdete rozhovor s Valou, Střechou, Staňkem a Doležalem.

HBC Jundrov – SK Jihlava "B" 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Havelka (Strnad, Vysloužil) – 7. Vala (Apeltauer), 10. Apeltauer, 25. Koudelka, 40. Anděl Voj.

Rozhodčí: Hrazdíra, Uhlíř. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 21:25. Diváků: 15.

Jundrov: Skýba – Štaffa D., Štaffa M., Růžička, Strnad, Lenomar, Saňka “C“ – Hubl, Vysloužil, Bomanes – Havelka, Dolíhal, Mahrík.

Jihlava: Staněk (Bártů) – Anděl Vl., Vácha, Harasim “A“, Vala, Blaško, Brigant – Procházka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Apeltauer, Koudelka, Střecha – Bína, Anděl Voj., Materna.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání