Divoká přestřelka pro Jihlavu

15.11.2013 09:37

V sobotním 9. kole jihomoravské Ronhill ligy odehrálo jihlavské béčko svůj poslední zápas před zimní pauzou. Svěřenci trenérského dua Pleško Vrátil měli jasný úkol, který zněl vyhrát, udržet čtvrtou příčku a dotáhnout se pouhý bod za třetí Olomouc. Naopak soupeř z Hustopečí měl opačné starosti, jelikož se topí překvapivě na dně tabulky.

První třetina byla noční můrou brankářů, jelikož ani jednomu z týmů nefungovala obrana, a tak byli strážci svatyní v permanentním zápřahu. Nakonec jak domácí Bártů, tak hostující Vejpustek, lovili míček ze sítě hned 2x. Skóre zápasu otevřel Dolejší, který zachytil vyhození hustopečského obránce a poté přesnou střelou zápěstím vymetl šibenici. Jenže soupeř dokázal záhy odpovědět, když se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Svoboda. O minutu později poslal přesnou střelou k tyči do vedení Hustopeče Šťastný. Ještě v závěru úvodního dějství dokázal srovnat krok se soupeřem Apeltauer, jenž dorazil Harasimovo nahození.

Další třetina byla opět divoká a o jednu branku hojnější. Hustopeče vrátil zpět do vedení Zimolka, na což domácí trenéři reagovali přeskládáním sestavy, což se záhy vyplatilo. Jihlava totiž v rozmezí 41 vteřin vstřelila tři branky a otočila zápas. O vyrovnání se postaral Dolejší, jenž po akci na vlastní pěst nachytal Vejpustka na švestkách. Netvrvalo dlouho a hustopečský brankář lovil opět míček ze sítě. Bínovi se otevřel prostor ke střele, a tak “rebel“ zavřel oči, vystřelil a následně se mohl radovat ze svého premiérového gólu v jihlavském dresu. Na své spoluhráče navázal brankou i Zápotočný, který se vymanil ze sevření obránců a následnou střelou švihem vyhnal Vejpustka z branky. Ještě ve druhé třetině snížil na rozdíl jediné branky Hubička, který využil nepozornosti domácí obrany a následnou střelou z kruhů překonal Bártů.

V závěrečné třetině už Jihlava svému soupeři nic nedovolila a přehrála jej, o čemž svědčí i počet střel na branku v poměru 13:3. Nicméně domácí nemohli dlouho svoji převahu zúročit. V jedné z největších příležitostí orazítkoval Dolejší spojnici. Uklidňující branku vstřelil až Apeltauer, jenž zužitkoval přesný pas od Dolejšího a svým devátým zásahem si upevnil pozici nejlepšího střelce v lize. Brankový účet pak uzavřel domácí kapitán Král. Tento defenzivně laděný hráč se nadechl k nevídanému sólu, které dovezl až do branky - 7:4.

Pozápasový rozhovor poskytl Procházka, Dolejší a trenér Vrátil.

Fotografie ze zápasu od Radky Kubíčkové najdete zde

SK Jihlava “B“ – TJ Agrotec Hustopeče 7:4 (2:2, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Dolejší, 14. Apeltauer (Harasim), 20. Dolejší, 20. Bína (Koudelka, Píbil), 20. Zápotočný (Procházka, Král), 42. Apeltauer (Dolejší), 43. Král (Brigant, Procházka) – 8. Svoboda (Zimolka), 9. Šťastný (Burýšek, Brychta M.), 18. Zimolka, 25. Hubička (Brychta M., Novotný).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Střely na branku: 31:18. Diváků: 68.

Jihlava: Bártů (Staněk) – Brigant, Procházka, Harasim “A“, Fatrdla, Anděl Vl., Křivan – Bína, Zápotočný, Král “C“ – Apeltauer, Materna, Dolejší “A“ – Vácha, Koudelka, Píbil – Anděl Voj.

Hustopeče: Vejpustek (od 23. Čapka) – Blažek R., Zimolka, Pešák, Šťastný – Svoboda, Hampejs, Hubička – Burýšek, Brychta M., Novotný – Irein, Klimeš.

Zpět

Vyhledávání