Eagles Brno padlo proti Flyers v nájezdech

12.11.2013 17:17

Do nedělního zápasu v Brně, kde čekal hráče Flyers těžký soupeř MAC Eagles posílený ještě o lajnu hráčů z Třebíče, nastoupili hosté oproti sobotě se třemi změnami v sestavě. V Brance vystřídal Milfajta Maxa, v obraně místo Volfa hrál Benáček a jelikož přijel z Prahy pomoct kamarádům i David Jirků, mohli tak letci nasadit kompletní 3 lajny.

Ještě jedno měli hráči Flyersu před zápasem jasné. Pokud neprohrají, odehrají celou podzimní část beztoho, aniž by okusili hořkost porážky. Domácí nastoupili se stejným počtem hráčů, takže se dal předpokládat kvalitní hokejbal. Od začátku zápasu se hrála hra ve vysokém tempu a byli to letci, kteří ve 3 minutě otevřeli skóre. Souček našel mezi kruhy volného Drápelu, ten zadovkou přihrál ještě lépe postavenému Rezkovi, který se trefil přesně pod břevno Katreniaka. I přes šance na obou stranách, se do první přestávky stav už nezměnil.

Ve druhé třetině se opět odehrávala hra ve vysokém tempu a domácí díky Zvejškovy, který také nastupuje v extraligovém Třinci podařilo srovnat krok na 1:1. Poté přišla dvě přísná vyloučení, ve kterých šli na celé dvě minuty letci do třech a toho domácí dokázali využít, když po pěkné akci zakončoval za bezmocného Maxu Kovář. A o 25 vteřin později to vypadalo s hosty ještě hůře. I přes sporný moment, kdy se dala pískat jak vysoká hůl, tak sekání do brankářovi lapačky se prosadil ze vzduchu Sobotka 3:1. V tu chvíli to vypadalo s hosty, že letos budou poprvé poraženi, ale po krásně sehrané přesilové hře, kdy si míček vyměnili na jeden dotek Dlabaja s Novákem a zakončující Andrýsek pak  prostřelil vše 3:2. A o minutu později už bylo srovnáno. Rezek svým „důrazným napadáním“ donutil obránce k chybě, míčku se zmocnil Drápela a bekhendem prostřelil Katreniaka 3:3. Do konce prostřední části se už stav nezměnil.

Ve třetí třetině ani jeden z brankářů za svá záda míček nepustil a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V těch exeloval útočník Bednář, který proměnil hned tři ze svých čtyř pokusů. Flyers si tak připsali i díky brankáři Maxovi bod navíc do tabulky. Letci tak v devíti podzimních zápasech ani jednou neprohráli,což je obdivuhodné vzhledem k jejich tréninkové morálce.

Převzato z oficiální stránek týmu HBC Flyers Jihlava

Zpět

Vyhledávání