Finále se za stavu 1:1 stěhuje do Malenovic

14.05.2018 19:28

Finálová série Moravské hokejbalové ligy odstartovala v Jihlavě, kde je po prvním hracím víkendu stav vyrovnaný 1:1 na zápasy. Pokračování série budou další víkend hostit Malenovice.

Oba úvodní zápasy byly reklamou na hokejbal. Hrálo se v plném nasazení, technicky, čistě, se spoustou zápletek a také před vynikající diváckou kulisou. Oba mančafty zkrátka dokázaly, že ve finále nejsou náhodou.

SK Jihlava “B“ – HBC Malenovice 4:5 (1:1, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Pošvic (Apeltauer), 20. Zbořil (Král, Koudelka), 29. Peschout (Zápotočný), 31. Průcha (Apeltauer, Peschout) – 6. Skyba (Hruboš), 16. Havlík (Skyba, Machuta), 23. Hruboš (Nohal, Skyba), 32. Košatka (Medřický, Skyba), 38. Nohal (Skyba).

Rozhodčí: Vokurka, Ščudla. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Střely na branku: 28:31. Diváci: 92.

Hodně ofenzivní hokejbal byl netradičně k vidění v úvodním utkání. Jedna útočná akce se tak přelévala z jedné strany na druhou a zaplněná jihlavská tribuna se rozhodně nenudila. Každý mančaft byl chvilku ve vedení, aby ho ten další brzy předběhl. O všem pak rozhodl kuriózní moment, když vítěznou branku vstřelil fotbalovou placírkou Nohal. Sudí v tom neshledali úmysl, a tak braly Malenovice první finálový bod – Jihlava se i přes tlak a nastřelené břevno do hry již nedostala.

SK Jihlava “B“ – HBC Malenovice 4:3p (0:0, 3:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. Habermann (Střecha, Mandát), 22. Mandát (Průcha), 22. Apeltauer (Vala), 54. Střecha (Mandát) – 38. Skyba (Nohal), 40. Hruboš, 45. Hladký (Havlík).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 41:36. Diváci: 85.

Jihlava potřebovala nutně zabrat a také to bylo na předváděné hře vidět. Malenovice byly oproti prvnímu utkání více zatažené a větší brankové příležitosti měli domácí. Ti nakonec před třetí třetinou pohodlně vedli 3:0. Jenže Malenovice vstaly z mrtvých a v poslední minutě dokázaly vyrovnat. V prodloužení pak při přesilové hře rozhodl o srovnání série Střecha.

Jihlava: Ježek (druhý zápas Bártů) – Anděl“A“, Zbořil, Klíma, Harasim, Jiskra, Vala, Hrbáč, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný“A“, Král“C“ – Trybuček, Mandát, Pošvic – Apeltauer, Peschout, Průcha – Smutný, Zeman, Herman – Policar.

Malenovice: Zálešák (Polišenský) – Langer, Machuta, Novák“A“, Vingárek, Březík“C“, Černý – Hruboš, Skyba“A“, Nohal – Hladký, Šimíček, Havlík – Košatka, Medřický, Huťka.

Dne 16.5.2018 bylo doručeno řídícímu orgánu soutěže vyjádření rozhodčího p.Zdeňka Ščudly ohledně sporného momentu v prvním finálovém utkání, kdy hráč hostujícího celku měl vsítit rozhodující branku nohou.  V rámci zachování objektivity stanovisko rozhodčího zveřejňujeme bez dalšího komentáře :

Dobrý den,

rád bych se vyjádřil k článku o 1. finálovém zápasu MHbL mezi SK Jihlava B a HBC Malenovice který je umístěn na webu MHBL.

Vím, že článek je zkopírován ze stránek Jihlavy, ale rád bych uvedl část článku na pravou míru ze svého pohledu.

Rozhodující pátý gól Malenovic padl po momentu, kdy hostující hráč utekl do lehkého úniku na brankáře Jihlavy. Hráč zakončil únik střelou na branku těsně pod břevno, kde míček svým celým objemem přešel brankovou čáru a již tato střela byla gólem, kdy se míček od napnuté brankové síťky odrazil zpět do hráče Malenovic , od kterého se při dopadu jeho nohy odrazil míček přímo do branky.

Sám jsem byl rozhodčí, který gól uznal a za regulérností této branky si plně stojím.

Avizoval jsem již jako gól první střelu, nikoliv druhý odraz míčku do branky hráče Malenovic, což je pro posouzení celého momentu zásadní.

Děkuji.

Se sportovním pozdravem

Zdeněk Ščudla - rozhodčí

Zpět

Vyhledávání