Jihlava počtvrté mistrem MHbL !

10.06.2017 21:31

Před vynikající diváckou kulisou hráči Jihlavy udolali v rozhodujícím utkání Hodonín 2:1 a již po čtvrté za sebou obhájili mistrovský titul.

Finálová série Moravské hokejbalové ligy byla pořádně dramatická. Poté co Jihlavě 2x zvítězila na domácím hřišti, zdvihl hozenou rukavici Hodonín, který taktéž 2x vyhrál na svém hřišti. O vítězi letošní sezóny tak musel rozhodnout pátý zápas v Jihlavě.

Rozhodující finálový zápas se hrál před skvělou diváckou kulisou ve vysokém tempu. Důležitost utkání byla znát, když oba mančafty hrály ze zabezpečených obran, a tak nebylo k vidění příliš gólových příležitostí Skoro polovina zápasu byla urputnou bitvou o každý centimetr hrací plochy, ale v závěru druhé třetiny se diváci branky přece jen dočkali. Skóre zápasu otevřel střelou švihem útočník Trybuček. Jihlava pak držela těsné vedení, než Hodonín 4 minuty před koncem vyrovnal šťastným gólem Hübla. Když už se schylovalo k prodloužení, rozhodl utkání životní trefou Smutný! A jelikož tato branka padla těsně před koncem, neměl Hodonín už prostor na vyrovnání. Jihlava tak dotáhla finálovou sérii do konce a slaví čtvrtý titul v řadě!

Celou sérii navíc provázela fantastická divácká kulisa, která lámala rekordy v návštěvnosti jak v Jihlavě, tak Hodoníně. Oba fanouškovské tábory se pak po závěrečné siréně navzájem vytleskaly, a tak dokázaly, že i přes všechny nepřátelské projevy opět zvítězil duch fair play, a tak to má být ve všech sportech. To stejné se pak dá říci také o hráčích na obou stranách.

Jihlava čtvrtý titul v řadě věnovala zesnulému trenéru Vrátilovi.

Celý hokejbalový klub děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu v letošní sezóně. DĚKUJEME - bez Vás by to nešlo :-)

Branky a nahrávky: 26. Trybuček (Danko), 44. Smutný – 41. Hübl (Zetocha).

Rozhodčí: Chocholouš, Prudík. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Střely na branku: 22:24. Stav série 3:2.

Diváci: 115

SK Jihlava: Ježek (Bártů) – Jiskra, Habermann, Blaško, Koch, Sobotka, Dolejší, Anděl, Fatrdla, Zbořil – Koudelka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Apeltauer, Hlavatý, Průcha – Fejt, Danko, Trybuček – Smutný, Křivan, Seborský, Pavlas, Zeman. Trenér: Fejt.

HBC Hodonín: Krýsa (Oláh) – Hanuš, Zetocha, Mohyla, Švagerka M, Hlavačka Z. “C“, Kovář – Švagerka J., Švagerka Z., Hlavačka L. – Vojáček, Navrátil, Tóth – Mráz, Roch, Rapant – Hübl, Tomi.

Ohlasy :

Petr Král - kapitán SK Jihlava

„Letošní sezóna a play-off celkově bylo velmi náročné. V semifinále jsme měli problémy s Kyjovem a teď jsme hráli nejdelší možnou sérii proti kvalitnímu Hodonínu. Před ním bych rád smeknul za výsledky v lize a hlavně vyzdvihl jeho fanoušky, stejně jako ty naše. To co oba divácké tábory předváděly po tři týdny bylo neskutečné. Navíc úroveň finále byla tou nejlepší reklamou na hokejbal. Za oba týmy moc děkujeme všem lidem, kteří si na hokejbalové stadiony našli cestu. Jinak je to pro nás velký úspěch, čtvrtý titul v řadě, to je prostě paráda a jednou se na to tady v Jihlavě bude ještě dlouho vzpomínat. Máme skvělou partu, přes rok dřeme, pro vítězství jsme udělali opravdu maximum,“ hodnotil sezónu kapitán SK Král.

Jiří Dostál - předseda LK

"Myslím, že letošní finále MHbL bylo opravdu důstojným vyvrcholením sezóny, ať už se týče herní úrovně, nasazení, ale také divácké návštěvnosti. Protože jsem páté utkání v Jihlavě od začátku do konce sledoval, rád bych poděkoval oběma rozhodčím (Prudík, Chocholouš), že nepodlehli bouřlivé atmosféře a také oni přispěli k mimořádně kvalitnímu hokejbalovému zážitku. Poděkování samozřejmě patří oběma finalistům a Jihlavě navíc gratulace ke čtvrtému titulu mistra MHbL".

Zpět

Vyhledávání