Jihlava padla s úřadujícím šampiónem až po nájezdech

10.11.2013 10:52

Nedělní program jihomoravské ligy uzavřel souboj jihlavské rezervy s HSK Starým Brnem, jenž byl reprízou loňského semifinále.

Zápas hraný pod umělým osvětlením a zaplněnou tribunou byl tou nejlepší reklamou na hokejbal. Oba týmy hrály důrazně, a tak byl k vidění nespočet osobních soubojů, pohledných kombinací, emocí a nakonec i branek.

Úvodní minuty zápasu to byla velká bitva o každý centimetr hřiště, oba soupeři pozorně bránili a nepouštěli se navzájem do velkých brankových příležitostí. To se změnilo v závěru první třetiny, kdy byli dvakrát po sobě vyloučeni hráči Jihlavy, a tak mělo Brno dvě slepené přesilovky. V nich svého soupeře dokázalo uzamknout v obranném pásmu, ale vypracovalo si pouze jednu vážnější šanci, kterou naštěstí pro domácí zlikvidoval Bártů.

Celá druhá třetina byla rozkouskována řadou vyloučení z obou stran. Nejprve hrála Jihlava minutu dvojnásobnou přesilovku a dokázala si vypracovat dvě gólovky. V té první nedokázal Píbil dorazit míček za Chmelova záda, v té druhé nezamířil Dolejší mezi tři tyče. Když se Brno ubránilo, mohlo si také vyzkoušet, jaké to je mít přesilovku. A to hned 3x za sebou, a tak závěr druhé třetiny patřil převážně hráčům z HSK. Ti se nakonec dočkali branky, když se 19 vteřin před druhou sirénou prosadil kapitán M. Šmarda.

Závěrečná třetina nabídla přítomným divákům pět branek. Nejprve na jejím začátku srovnal s Brnem krok Blaško, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Jenže z vyrovnání se domácí neradovali příliš dlouho, přesněji 30 vteřin, než vrátil Brnu jednobrankový náskok L. Šmarda. Za minutu a půl bláznivá třetina pokračovala, když si našel Javorka prostor mezi kruhy a přesnou střelou zápěstím vyrovnal na 2:2. Domácí Jihlavě se podařilo otočit průběh zápasu poté, co Dolejší využil přesilovku přesnou střelou do víka. O tom, jak je HSK vyspělé a silné mužstvo přesvědčil závěr zápasu, kdy měl úřadující šampión soutěže možnost přesilové hry, kterou využil díky důrazu před brankou opět L. Šmarda. V závěrečných minutách měla Jihlava ještě výhodu přesilové hry, ale v té si už vyloženou příležitost vypracovat nedokázala, a tak o bonusovém bodu rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich se jako jediný prosadil brněnský Šír.

SK Jihlava “B“ – HSK Staré Brno 3:4 sn. (0:0, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 32. Blaško (Javorka), 34. Javorka, 36. Dolejší (Píbil, Koudelka) – 30. Šmarda M. (Zapletal), 33. Šmarda L. (Baláč), 40. Šmarda L. (Zapletal, Gratz), rozhodující nájezd Šír.

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 7:5. Navíc Píbil (JIH) 10 min OT. Využití: 1:2. Střely na branku: 23:34. Diváků: 98.

V sestřihu z utkání najdete rozhovor s Javorkou.

Jihlava: Bártů (Staněk) – Anděl Vl., Procházka, Harasim, Fatrdla, Koudelka, Blaško – Bína, Zápotočný, Král “C“ – Fejt, Materna, Apeltauer – Píbil, Javorka, Dolejší – Brigant.

Brno: Chmel (Horák) – Gavenda, Dmytryszyn, Trotzmüller Jiří, Trotzmüller Jan, Jandourek, Marek – Baláč, Gratz, Smrž – Šmarda J., Šmarda M. “C“, Šmarda L. – Zapletal, Holub, Šír.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

 

Zpět

Vyhledávání