Jihlava porazila Jundrov a poskočila na čtvrté místo

24.03.2014 21:58

V nádherném sobotním počasí hostil rezervní tým soupeře z Jundrova. Ten zažívá své nejlepší jaro v klubové historii, a tak se očekával i urputný boj. Hosté nakonec odolávali 28 minut, než se domácí Jihlava prosadila…

Sobotní den naservíroval jihlavským divákům sportovní odpoledne, které se odehrávalo při vzájemné spolupráci mezi hokejbalisty a extraligovými florbalistkami. Nejprve dorazily holky zafandit na hokejbalový stadión, poté jim přišli hokejbalisté oplatit stejnou mincí. V obou případech se jednalo o povedenou záležitost, kterou si obě strany nemohly vynachválit.

Úvod utkání nabídl opatrný hokejbal. Hosté se tradičně zaměřili na precizní obranu a spoléhali na rychlé protiútoky, na druhé straně jihlavští hráči nechtěli od samotného začátku bezhlavě útočit. Nicméně i tak byla aktivita jasně na straně Jihlavy. K vidění byly celkem tři velké příležitosti, které měla na svědomí právě Jihlava. V té první trefil po křižné Dolejšího přihrávce Apeltauer pouze boční síť, v další vyprášil Anděl Voj. z úrovně kruhů lapačku hostujícímu Skýbovi a v té poslední nedokázal Píbil nadvakrát dorazit míček za Jundrovského brankáře. Jundrov měl v první třetině výhodu přesilové hry, ale v té si nedokázal vytvořit žádnou větší příležitost. To Jihlava svou přesilovku zahrála dobře, dostala soupeře pod tlak, ale famózního Skýbu překonat nedokázala.

Druhé dějství odstartovalo velkou šancí Jundrova, když se po střele od modré míček nebezpečně odrazil na kruhy, kde jej mohl jeden z hostujících hráčů pohodlně poslat za přesouvajícího se Bártů. Naštěstí pro domácí stihl hostujícímu útočníkovi včas zblokovat hokejku Materna. Na druhé straně se ke střele od modré odhodlal navrátilec v sestavě Pošvic, ale orazítkoval pouze tyč. V další šanci se zjevil Dolejší, nicméně jeho střelu švihem dokázal Skýba vytěsnit vyrážečkou nad břevno. Během druhé třetiny vyslal Jundrov pouze čtyři střely na branku, ale hned dvakrát se jednalo o jeho největší příležitosti. Přesně v polovině utkání vznikl po buly před domácí brankou velký závar, kdy hostům chybělo vždy jen málo, aby otevřeli skóre utkání. Jihlavští obránci však dokázali většinu pokusů obětavými zákroky zblokovat a poté míček schoval ve své lapačce Bártů. Dvě minuty před druhou sirénou se konečně podařilo Jihlavě vstřelit branku. Po Harasimově střele od modré vrátil Koudelka míček intuitivně na kruhy, kde číhal Král, jenž střelou zápěstím poslal svůj tým do vedení 1:0! Poté si jihlavský kapitán vychutnal ovace domácího publika, kde se to sympatickými florbalistkami jen hemžilo. „Slyšet skandovat moje jméno bylo příjemné. To jsem zažil na zápase poprvé v životě,“ netajil se úspěšný střelec. Nejtěsnějším možným rozdílem skončila i druhá třetina.

Začátek třetí třetiny domácím vyšel na jedničku. Poté, co si vytvořily tlak všechny útočné formace, udeřila ta třetí. Bína vyhrál čistě buly, Koudelka zkušeně zablokoval hráče a Král poslal míček přesně k pravé tyčce 2:0! Od té doby mohla hrát Jihlava bez nervů a bavila přítomné diváky pohlednými kombinacemi. Při jedné takové se ocitl v další gólové příležitosti Anděl Voj., ale v sobotním zápase mu zkrátka nebylo přáno. Stejně tak dopadl i Pošvic, jehož tvrdou střelu vyrazil Skýba ramenem. Po Němcově pasu běžel sám na brankáře rychlonohý Bína, kterého v souboji tváří v tvář vychytal hostující brankář. Nakonec se však domácí ještě branky dočkali, když od modré napřáhl Harasim a propálil vše, co mu stálo v cestě 3:0! I on si tak mohl užít zasloužené ovace pubilka. „Míček se ke mě odrazil, já nic nevymýšlel a vystřelil. Docela mi to sedlo,“ smál se po zápase Harasim, který vzápětí vysekl poklonu přítomným divákům: „Ta atmosféra byla úžasná!“ Ve zbytku utkání se již nic nestalo, a tak Jihlava dokráčela k vítězství 3:0. Velkou pochvalu a uznání zaslouží především brankář Jundrova Skýba, který kryl celkem 47 střel!

Jihlava tak odčinila poslední domácí vystoupení, kdy naprosto vyhořela s Eagles a posunula se zpět na čtvrté místo. V táboře domácích tak zavládla spokojenost, což dokazují i slova Koudelky, který byl v zápase u všech branek. „Odehráli jsme určitě lepší utkání, než s Eagles! Lépe jsme se pohybovali, měli hodně střel, hráli zodpovědně od zadu… Jsem rád, že se dokázal prosadit náš nově složený útok. S klukama jsme si sedli, hráli jednoduše, agresivně a přineslo to ovoce,“ byl po zápase spokojený Koudelka

V sobotu se objevil v sestavě Jihlavy po dlouhé době Pošvic, který laboroval s různými zdravotními problémy od konce září roku 2012. “Pošvi“ však ukázal, že je zpět a má do hokejbalu velkou chuť. Premiéru na domácí střídačce si při neúčasti Vrátila s Pleškem odbyl Fejt st..

Už příští víkend čeká jihlavskou rezervu nabytý program! Nejprve v sobotu od 16:00 vyzve v derby svého městského rivala z Flyers a v neděli cestuje na horkou třebíčskou půdu, kde změří síly s tamní Slzou od 14:00.

SK Jihlava “B“ – HBC Jundrov 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky : 28. Král (Koudelka), 33. Král (Bína), 43. Harasim (Koudelka).

Rozhodčí: Boháček, Hrazdíra. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Střely na branku: 50:12. Diváků: 48.

Jihlava: Bártů – Němec, Vácha, Materna, Vala, Harasim “A“, Anděl Vl. – Pošvic, Zápotočný, Píbil – Apeltauer, Anděl Voj., Dolejší “A“ – Bína, Koudelka, Král “C“

Jundrov: Skýba – Bohanes, Dolíhal, Hubl, Lenomar – Mahrík, Havelka, Růžička – Sáňka “C“, Strnad, Vysloužil.

Fotografie ze zápasu od Radky Kubíčkové najdete zde

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání