Jihlava porazila po třech letech Třebíč

15.10.2013 11:24

Jihlava padla s Třebíčí 4x v řadě, a tak chtěla v sobotu tuto nelichotivou bilanci zlomit. Trenéři se v zápase museli obejít bez dvou klíčových hráčů – Píbila s Dolejším. Z marodky se naopak vrátil Koudelka. K vidění byl návrat Zemana, který do Jihlavy přicestoval v roli soupeře.

První minuty utkání byly plné nepřesností z obou stran. Hra se odvíjela především ve středu hřiště a po rohách u mantinelu. Nicméně z první vážnější situace dokázala Jihlava vytěžit branku. Apeltauer se uvolnil od hrazení a rychlou střelou zápěstím překonal Koudelu. Vedení vydrželo domácím necelé dvě minuty, když podobnou individuální akcí odpověděl Riedl. Za nerozhodného stavu se tak odcházelo po první třetině do šaten.

Druhé dějství odstartovala povedeným střídáním první formace. Při něm se do zakončení prodral Procházka, který nechal vyniknout vyrážečku třebíčského Koudely, po něm se dostával do vyložené příležitosti Zápotočný, ale míček mu v nejméně vhodný okamžik na „kvalitním“ povrchu uskočil. Úvodní nápor pak zakončil střelou po brankách hladový Vácha. Na své spoluhráče poté navázala i druhá formace, která v tlaku pokračovala. Ten nakonec skončil i zaslouženou brankou. Tu měl na svědomí opět Apeltauer, jenž nachytal z nulového úhlu na švestkách hostujícího brankáře. Po vedoucí brance se jihlavští hráči dopustili několika faulů, a tak nabídli Třebíči možnost k vyrovnání. Naštěstí v brance stál při chuti chytající Bártů, který v největší příležitosti Slzy vytáhl ukázkový semafor. Jak naložit s přesilovkou pak svému soupeři ukázala domácí Jihlava, když Vácha po pěkné kombinaci propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poslední třetina odstartovala v režii domácích, kteří vstřelili dvě slepené branky, a tak definitivně zlomili odpor Třebíče. Nejprve zkompletoval hattrick Apeltauer, který tak po dvou kolech konečně našel formu z loňské sezóny a pátý gól zařídil po ukázkové přihrávce Fejta Materna. O další čtyři minuty později přidal hřebíček do třebíčské rakve hráč zápasu Apeltauer. Následující minuty odehrála Jihlava v oslabení, ale Třebíč dvě slepené přesilovky nedokázala využít. Poslední pětiminutovka pak nabídla sérii zahozených šancí. Nejprve dvakrát vybídl Zápotočný ke skórování Váchu, poté zahodil vyloženou příležitost i Fejt, a tak se skóre zastavilo na výsledku 6:1. Jihlava tak po třech letech porazila Třebíč!

SK Jihlava “B“ – HBC Slza Třebíč 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Apeltauer (Vala), 19. Apeltauer (Harasim), 28. Vácha (Král, Koudelka), 31. Apeltauer (Materna), 32. Materna (Fejt, Harasim), 36. Apeltauer (Fejt, Materna).

Rozhodčí: Chytil, Halas. Vyloučení: 6:1. Využití:1:0. Střely na branku: 27:28. Diváků: 45.

Jihlava: Bártů (Staněk) – Anděl Vl., Vácha, Harasim “A“, Vala, Brigant, Křivan – Procházka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Fejt, Koudelka, Apeltauer – Bína, Anděl Voj., Materna.

Třebíč: Koudela – Hanzl “C“, Zeman, Pelikán, Janata – Chlubna, Ludes D., Ludes M. - Riedl, Němec.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání