Jihlava prohrála s Přibyslavicemi

12.10.2014 21:26

Přímý souboj o třetí příčku byl k vidění v sobotní odpoledne na hokejbalovém hřišti v Jihlavě…

Domácí hokejbalisté byli před zápasem pasováni do role favorita, což začali naplňovat hned v prvním střídání. Královo nahození od modré vyrazil brankář Schönberger pouze do míst, kde stál připravený Zápotočný, pro něhož už nebyl problém dorazit míček do odkryté svatyně 1:0! Jenže rychlá branka jakoby SK ublížila. Od té doby si nemohl vytvořit žádné další gólové příležitosti a to potrestal v šesté minutě Bednář, který dorazil Fialovu střelu 1:1! Víc už přítomným divákům úvodní třetina nenabídla.

Start do druhé třetině vyšel Jihlavě opět na výbornou. Ve středním pásmu získal míček Průcha, jenž se poté prosmýkl kolem dvojice obránců a svůj únik dovezl až do branky 2:1! Domácí mohli své vedení vzápětí navýšit, když měli k dispozici přesilovou hru. V té sice pěkně kombinovali v útočném pásmu, ale s minimem střeleckých pokusů. Po nevyužité přesilovce následovalo několik zkratů domácích, kteří chodili po zbytečných faulech na trestnou lavici jako na běžícím páse. Slza nabídnutými příležitostmi nepohrdla – nejprve využil dvojnásobnou početní výhodu Benáček, po něm využil klasickou přesilovku Němec, čímž otočila Slza stav zápasu ve svůj prospěch 2:3! „Ta nedisciplinovanost nás stála dnešní zápas. Musíme si k tomu v týdnu něco říct. Takhle to hrát nejde,“ zlobil se na spoluhráče brankář Bártů.

Závěrečné dějství odstartovala opět přesilovka hostů, kterou tentokrát jihlavští ubránili. Následně srovnal po samostatném úniku skóre zápasu Apeltauer, jenž zaznamenal v probíhající sezóně svoji první braku 3:3! „Jsem rád, že mi to tam padlo, ale po konečném výsledku z té branky radost nemám,“ netajil se po utkání Apeltauer. Jenže nedisciplinovanost srazila Jihlavu opět do kolen. Zápotočného vyloučení potrestaly Přibyslavice po 26 vteřinách a ujaly se opět vedení 3:4! Ve zbývajících minutách to byl ze strany Jihlavy bezzubý tlak, který nakonec s velkou dávkou štěstí skončil vyrovnáním. Apeltauerovo bekhendové nahození dokázal zkrotit Matějka, jenž následnou kličkou překonal hostující brankáře 4:4!

O vítězi utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Na straně SK se dokázali prosadit pouze Zápotočný s Vávrů. Naopak zuby si na Schönbergerovi vylámali Dolejší, Matějka, Píbil a Král. Na druhé straně se dokázal 2x prosadit Fiala a rozhodující úder zasadil SK s velkou dávkou štěstí Bednář! Slza tak po dlouhé době získala skalp Jihlavy!

„Byl to zápas blbec. Neukázali jsme prakticky nic a možná jsme si ani ten bod nezasloužili. Za ten náš výkon se musíme omluvit všem našim fanouškům. Nezbývá, než to hodit rychle za hlavu a z následujících zápasů vytěžit maximum bodů,“ okomentoval utkání Král.

SK Jihlava – J.V.S.K. Slza Přibyslavice 4:5 sn. (1:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Zápotočný (Koudelka), 16. Průcha, 32. Apeltauer (Dolejší D., Vávrů), 44. Matějka (Apeltauer) – 6. Bednář (Fiala), 25. Benáček (Gric, Němec), 27. Němec (Bednář), 36. Němec (Bednář, Gric), rozhodující nájezd Bednář.

Rozhodčí: Jeletz. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 32:29. Diváků: 50.

Jihlava: Bártů (Staněk) – Anděl Vl., Jiskra, Harasim, Dolejší D., Vávrů – Koudelka, Zápotočný, Král – Průcha, Matějka, Píbil – Apeltauer, Anděl Voj., Dolejší F.

Přibyslavice: Schönberger – Gric, Bacůr, Vozárik, Koudelka - Bednář, Benáček, Němec – Malý, Fiala, Maša.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava

Zpět

Vyhledávání