Jihlava si na úvod poradila s Eagles

17.09.2014 19:49

V prvním kole jihomoravské ligy byla k vidění repríza loňského finále mezi SK a Eagles!

V neděli odpoledne vstoupila Jihlava do nového ročníku Ronhill ligy. Soupeřem jí byli staří známí Eagles. Právě s nimi sehrála finálovou sérii v uplynulé sezóně, a tak jí měli Eagles co vracet!

Jihlavští byli do zápasu lépe namotivováni a vlétli do něho jako uragán! Hosté byli myšlenkami ještě v kabině, když na světelné tabuli svítilo již v páté minutě skóre 4:0! Gólový účet načal v samostatném úniku Koudelka . Následně měla Jihlava výhodu dvou přesilových her v krátkém časovém sledu a obě dokázala využít. Nejprve využil Trávník svého důrazu na brankovišti, poté se zaskvěl od modré Harasim (branka byla však připsána Křivanovi). Dalším úspěšným střelcem se stal ve velké formě hrající Střecha . Eufórii SK zkrotil v 8. minutě Krupička , ale za necelé tři minuty vrátil svému týmu čtyřbrankový náskok Anděl. Za tohoto stavu skončila i první třetina.

Ve druhém dějství brněnští svoji hru zlepšili, ale přesto se spíše trápili. Jejich předváděná hra nebyla hodna vicemistra loňského ročníku. S jejich ambicemi v nedělním utkání bylo ještě hůře, když Střecha chytře tečoval míček za Katreniakova záda. V následujících minutách však úřadovali oba brankáři. Nejprve se zaskvěl dvěma pohotovýma zákrokama na brankové čáře Ježek, poté držel svůj tým nad vodou jeho protějšek. Brankářské finesy ukončil hostující Drenčko . Jihlavští v závěru druhé třetiny kontrovali dvěma góly. Nejprve zkompletoval hattrick Střecha, následně si gólovou radost užil aktivní Bína.

Závěrečná třetina byla nejméně hojná na góly, ale né na zajímavé momenty! Oba brankáři drželi dlouho střelce na uzdě a předháněli se v tom, kdo předvede ukázkovější zákrok. Jejich dominantu narušil až ve 44. minutě dorážející Zápotočný . V posledních vteřinách se strhla před jihlavskou brankou nesmyslná potyčka, do které se zapojilo na každé straně hned kvarteto hráčů včetně brankáře Ježka. Možná šlo o vyřizování účtu z již zmíněného nedávného finále. Celá situace nakonec skončila úsměvy. Jihlava tak dokráčela k jednoznačnému vítězství a připsala si do tabulky tři body!

Příští víkend zajíždí SK na horkou půdu HSK!

SK Jihlava – MAC Eagles Brno 9:2 (5:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Koudelka (Král, Zápotočný), 3. Trávník (Matějka), 4. Křivan (Harasim), 5. Střecha (Matějka, Píbil), 11. Anděl Vl., 18. Střecha (Němec, Píbil), 28. Střecha (Píbil), 30. Bína (Střecha), 44. Zápotočný (Mětejka, Materna) – 8. Krupička (Drenčko, Jelínek), 24. Drenčko (Procházka, Jelínek).

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 3:5, navíc Krupička 10 min. OT. Využití: 2:1. Střely na branku: 33:19. Diváků: 49.

Fotografie ze zápasu od Radky Kubíčkové najdetezde

Jihlava: Ježek – Anděl Vl., Jiskra, Němec, Materna, Harasim “A“, Křivan – Koudelka, Král “C“, Zápotočný “A“ – Střecha, Matějka, Píbil – Bína, Trávník, Průcha.

Brno: Katreniak – Samson, Večeřa, Procházka “A“, Kurka – Drenčko, Plhák “A“, Jelínek “C“ – Gärtner, Vilímek, Kubálek – Krupička, Posch.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava

Zpět

Vyhledávání