Jihlava udolala Přibyslavice až v nájezdech. Bod navíc zařídil Anděl ...

03.10.2013 11:02

Malé regionální derby bylo na pořadu dne v sobotu odpoledne, kdy do Jihlavy přicestoval výběr Přibyslavic. Vzájemné zápasy byly vždy vyrovnané (4:3, 2:1, 6:7 sn., 3:4 sn.) a to samé se očekávalo i od sobotního duelu…

V loňské sezóně dokázali jihlavští Slzu dvakrát porazit, a tak jim měl soupeř co vracet. To, že se opět odehraje vyrovnané drama, naznačily i úvodní minuty zápasu. Každý z týmu si dokázal v první pětiminutovce vypracovat slibnou brankovou příležitost. Na straně Jihlavy se do samostatného úniku dostal Dolejší, jenž následně nedokázal procedit míček za brankářova záda. Na druhé straně pálil ze strany nebezpečně jeden z útočníků Přibyslavic. Když se dostaly obě mužstva do provozní teploty, tak přišlo zbytečné vyloučení domácích. S nabídnutou přesilovkou si hosté poradili na výbornou. Jeden z jihlavských hráčů totiž nedokázal míček vyhodit z pásma, a tak nabyl na střelu Zelenému, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě! Za necelou minutu nato, měla i Jihlava výhodu přesilové hry. V té však obránci Přibyslavic pokryly Váchovu, Harasimovu i Dolejšího střelu a když se neujala ani Apeltauerova pumelice z výhodné pozice, šlo se po první třetině do kabin za stavu 0:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráči Jihlavy. Nacvičená akce první formace skončila Královou střelou do šibenice a bylo vyrovnáno! Jihlavu vyrovnávací branka nakopla a na hřišti v tu chvíli bylo pouze jedno mužstvo. V další gólovce se ocitl loňský nejlepší střelec týmu Apeltauer, ale ten svůj blafák v samostatném úniku nedotáhl do konce. Další tlak domácích zakončil Anděl Voj. pouze do lapačky připraveného Schönbergera. Na druhé straně o sobě daly znát i Přibyslavice, ale jejich střelu dokázal zblokoval obětavým zákrokem jeden z obránců domácích. Po této výstražné akci zahrozila opět Jihlava. Po závaru před brankou se málem dostal do vyložené příležitosti Křivan, před nímž ukryl míček mrštný Schönberger. Nicméně Jihlava se nakonec branky dočkala. Procházka s Králem dobře forčekovali rozehrávku Přibyslavic a vybojovali buly v útočném pásmu. Po něm se k odraženému míčku dostal domácí kapitán Král, který otočil průběh zápasu! A v táboře domácích mohlo být veseleji, když se po Dolejšího střele dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti Vala, jehož zákrokem z jiné planety vychytal brankář Přibyslavic. O dalších pár minut později měl hattrick na lopatě Král, který se zakončením tak dlouho váhal, až mu brankář hostů zcela vykryl prostor k zakončení. V závěru druhé třetiny měla Jihlava k dispozici další přesilovku a ačkoliv si vytvořila místy drtivý tlak, branku se jí vstřelit nepodařilo.

Třetí třetinu začaly odvážněji Přibyslavice, které se musely o poznání více tlačit do útoku. Jejich první výpad vpřed však dokázal nadvakrát zlikvidovat brankář Staněk. Ten měl opět po chvilce plné ruce nohy práce při střele od modré, která byla na poslední chvíli tečována do jeho protipohybu. Naštěstí pro domácí skončil míček těsně nad břevnem. Jihlavští o sobě dali znát střelou Briganta a Dolejšího akci na vlastní pěst. Bohužel pro domácí se ani jednomu nepodařilo rozvlnit síť, a tak udeřily Přibyslavice, které vstřelily branku po nenápadné akci, na jejímž konci kroutil hlavou nad neposedným míčkem strážce svatyně Staněk. A pro Jihlavu mohlo být ještě hůř, když se na kruhách zjevil jeden z útočníků hostujícího týmu, ale Staněk svou předešlou chybu napravil reflexivním zákrokem vyrážečkou. Závěr zápasu nabídl spíše platonický tlak Jihlavy, která se marně snažila dobýt organizovanou obranu Přibyslavic.

Zápas tak dospěl k remíze 2:2 a o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jihlava se doposud s Přibyslavicemi utkala celkem 5x a z toho 3x musela zápas rozhodnout loterie v podobě samostatných nájezdů! V nich se vítězné branky přítomní diváci dočkali až v deváté sérii díky Vojtěchu Andělovi, který vymetl šibenici přibyslavské svatyně.

V příštím kole (12.10.) hostí na domácí půdě Jihlava nepříjemnou Třebíč!

SK Jihlava “B“ – J.V.S.K. Slza Přibyslavice 3:2 sn. (0:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Král (Zápotočný), 24. Král (Procházka, Zápotočný), rozhodující nájezd Anděl Voj. – 7. Zelený (Hvězda, Koudelka), 33. Maša (Brym).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 24:21. Diváků: 38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.

Jihlava: Staněk (Bártů) – Anděl Vl., Vácha, Harasim “A“, Fatrdla, Brigant – Procházka, Zápotočný, Král “C“ – Apeltauer, Vala, Dolejší “A“ – Anděl Voj., Křivan.

Přibyslavice: Schönberger – Gric “A“, Zelený, Svoboda, Hvězda “C“ – Brym, Fučík, Malý “A“ – Maša, Němec, Koudelka – Bartheldy.

Fotografie ze zápasu od Radky Kubíčkové najdete zde

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání