Jihlava vyloupila orlí hnízdo !

30.10.2013 16:13

V neděli cestovala jihlavská rezerva do orlího hnízda, kde jí čekal souboj s místními Eagles. Už v týdnu bylo jasné, že toto utkání nebude snadné, neboť se museli trenéři obejít bez několika hráčů. Mimo hru byli Dolejší, Vácha, Píbil, Vala, Anděl Voj., Křivan, Brigant a Fatrdla.

Poslepovaná sestava Jihlavy měla se začátkem zápasu problémy, které vyvrcholily vyloučením hned ve druhé minutě. V početní výhodě si domácí Eagles vytvořili řadu brankových příležitostí, ale vše pokryl brankář Bártů. Po úvodním náporu Orlů, kteří doslova poletovali v útočném pásmu, udeřil Apeltauer, jenž dorazil střelu Fejta. Na dvoubrankový rozdíl mohl zvýšit od modré Blaško, ale jeho dělovka pouze zacloumala s mantinelem za brankou. Nebyla by to pro Jihlavu typická třetina, kdyby v ní neudělali hráči aspoň jeden kiks. Ten přišel v závěru první třetiny, kdy se po špatném přebírání hráčů zjevil zcela sám před brankou Fišar, jenž bez problémů srovnal krok na 1:1.

Prostřední dějství odstartovalo experimentem v obranných řadách. Jihlavský tým totiž přijel pouze se 3 obránci, a tak se neustále hledal hráč, který by zalepil díru v sestavě. A neboť byl Anděl Vl. unaven ze sobotní noci, kde protancoval střevíce, měla rezerva místy jen dva beky. Jako první měl achillovu patu spasit Bína, po něm přišel na řadu Koudelka. Že to nebude to pravé ořechové, naznačily následující minuty. Koudelka strávil na postu obránce 24 vteřin a vykoledoval si dva tresty. Celkově odehrála Jihlava ve druhé třetině polovinu času v oslabení a z toho dvakrát hned v dvojnásobném. Nicméně se jí podařila vstřelit branka, když v oslabení utekl domácím hráčům Apeltauer a s přehledem poslal svůj tým zpět do vedení. Po “Apyho“ brance následovaly tři velké příležitosti jihlavských hráčů. Nejprve nechal Král vyniknout Hiclovu lapačku, poté brankáře Eagles nepřekonal ani Koudelka a když v koncovce ztroskotal i ve 100% šanci Fejt, udeřili domácí. Ti vyrovnali po Andělově nešťastné teči, se kterou brankář Bártů již nic nezmohl. A s jihlavským týmem bylo ještě hůře, když dostal Eagles poprvé v zápase do vedení Trybuček, jenž využil nepozornosti beků z Vysočiny. Následovat tak musela přestávková bouřka na lavičce hostů!

Poslední třetinu začala Jihlava náporem, jenž vyústil ve vyrovnávací branku. Tu měl na svědomí Zápotočný, který dorazil střelu za nepozorného Hicla. První formace byla i nadále při chuti, když doslova vyšachovala domácí tým. Jenže na konci akce z hokejbalové učebnice zklamal v koncovce Král. Na druhé straně zachránila Bártů tyčka! Jenže nakonec se přece jen měnil stav a byli to opět domácí Orli, kteří šli do vedení. To když si Šustekovo nahození srazil nohou nešťastně do branky Blaško. Jihlavský tým však nezabalil zbraně a dočkal se vyrovnání. Blaško našel přesným pasem na modré Koudelku a ten si v takovýchto situacích ví rady!

Zápas tak skončil remízou a o bonusovém bodu musely rozhodnout samostatné nájezdy. Za domácí Eagles postupně zklamali všichni střelci, za Jihlavu nejprve po vzoru Ramose přestřelil Apeltauer, poté nechal Bína vyniknout Hiclovu vyrážečku, a tak vzal zodpovědnost na sebe Zápotočný , který kličkou alá Forsberg rozhodl o vítězství svého týmu!

MAC Eagles Brno – SK Jihlava “B“ 4:5 sn. (1:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Fišar (Kovář), 26. Zvejška (Trybuček), 28. Trybuček (Zvejška), 39. Plhák (Šustek) – 6. Apeltauer (Fejt), 22. Apeltauer (Zápotočný), 31. Zápotočný (Král), 43. Koudelka (Blaško), rozhodující nájezd Zápotočný.

Rozhodčí: Hrazdíra. Vyloučení: 1:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 33:30.

V tradičním pozápasovém sestřihu najdete rozhovory se Zápotočným a Koudelkou!

Brno: Hicl – Kovář, Procházka “A“, Fišar, Trybuček, Plhák “C“, Jelínek “A“, Šustek, Rozmahel, Paclík, Zvejška, Szotkowki.

Jihlava : Bártů (Staněk) – Procházka, Anděl Vl., Blaško – Koudelka, Zápotočný, Král “C“ – Fejt, Materna, Apeltauer – Bína.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání