Jihlava vyřadila Přibyslavice a ve finále vyzve Malenovice

07.05.2018 18:18

O postupujícím do finále Moravské hokejbalové ligy musel rozhodnout až pátý zápas. Ten se uskutečnil na hřišti Jihlavy před zaplněnou tribunou. Pohledné hokejbalové odpoledne nakonec skončilo výhrou SK, který si zajistil páté finále v řadě, Slza nakonec skončila čtvrtá.

Předchozí čtyři duely byly nesmírně vyrovnané a hned tři z nich muselo rozhodovat až prodloužení. Vyrovnaná série tak dospěla do rozhodujícího pátého zápasu, který už musel určit finalistu Moravské ligy. Bitva o Vysočinu nakonec přilákala do hlediště solidních 90 diváků.

SK Jihlava „“B“ - J.V.S.K. Slza Přibyslavice 5:2 (0:0, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Král (Anděl), 28. Průcha (Apeltauer), 40. Král (Zápotočný), 45. Zbořil (Průcha, Peschout), 45. Zápotočný (Král, Harasim) – 20. Mejzlík, 29. Bednář (Fiala).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 6:4. Navíc Klíma (SKJ) 10 min. OT. Využití: 1:1. Střely na branku: 41:19. Diváci: 90.

První třetina se hrála v režii domácí Jihlavy, která diktovala tempo hry, jenže nemohla vyzrát na skvělého brankáře Maxu – nejlepšího brankáře letošní sezóny. Proti němu si vylámal zuby Apeltauer, Pošvic i Trybuček. No a protože na druhé straně jediné velké příležitosti nevyužil ke skórování Chlubna, šlo se do první přestávky za stavu 0:0.

Další dějství bylo zajímavé a konečně se fanoušci z obou táborů dočkali branek. Nejprve využily Přibyslavice čtyřminutovou početní výhodu a díky důrazu Mejzlíka šly do vedení 0:1! A pro hosty mohlo být i lépe, protože do té doby aktivnější Jihlava začala kupit fauly. Jenže Slza v nich další branky nepřidala, a tak se o slovo přihlásil také domácí tým. Po důrazu a skvělé práci Anděla se dostal ke střele z mezikruží Král, který přesně umístěnou střelou vyrovnal 1:1! Další branku přidali jihlavští o dvě minuty později, když Průcha využil sehranosti s Apeltauerem 2:1! Jenže vedení svítilo na straně domácích necelou minutu, než jejich fanoušky zmrazil přibyslavický Bednář. Ten trestal hrubou chybu v obraně SK 2:2! Do druhé pauzy se tak šlo opět za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina byla o urputném dobývání branky Přibyslavic. Ty bránily vyrovnané skóre ze všech sil a sami hrozily pouze z rychlých protiútoků. Když už se zdálo, že zápas dospěje tradičně do prodloužení, dostal domácí ochozy tým SK do vazu. Zápotočného pobídku si před brankou našel Král, jenž šikovnou tečí překonal Maxu 3:2! Hosté následně otevřeli svoji hru. Toho chtěl využít Trybuček, jehož postup zastavil faulem Novák. Jeho vyloučení trestal domácí Zbořil minutu před koncem. V samotném závěru pak ještě zakončil pohlednou kombinaci Zápotočný na konečných 5:2!

Jihlavští hokejbalisté se tak mohli radovat z postupu do finále Moravské ligy, které si zahrají popáté v řadě. Přibyslavice naopak zůstaly těsně před historickým okamžikem, přesto se za svoji sezónu stydět nemusejí. Jarní část totiž odstartovaly až z poslední příčky, aby následně nastartovaly svou stíhací jízdu napříč soutěží. Její pohodu navíc dokazují individuální statistiky – nejlepším brankářem soutěže se stal Maxa a nejproduktivnějším a zároveň nejlepším střelcem Novák. Jeho góly však v semifinálové sérii chyběly.

Béčko SK Jihlava se tak dostalo do svého pátého finále, kde bude obhajovat čtyři tituly z posledních sezón. Novým vládcem Moravy pak budou chtít být Malenovice. Finálová série vypukne už o víkendu v Jihlavě, kde se uskuteční první dva zápasy. V sobotu od 14:00 a v neděli od 11:00 hod. na hřišti pod autobusovým nádražím. A jak to bylo mezi těmito celky v základní části? 2X dokázala vyhrát Jihlava. Ta nejprve uspěla na hřišti Malenovic v poměru 3:2 a doma v další vyrovnané bitvě brala vítězství 5:4. Těžko hledat o víkendu favorita, neboť Malenovice podávají po celou sezónu stabilní výkony a jejich forma má stoupající tendenci. Výsledek z Hodonína 10:1 je toho důkazem. Pro Jihlavu by mohly hrát především zkušenosti. Nechme se přesvědčit, kdo bude novým šampiónem.

Jihlava: Ježek (Bártů) – Anděl, Zbořil, Harasim, Klíma, Vala, Habermann, Hrbáč – Koudelka, Zápotočný, Král – Trybuček, Mandát, Pošvic – Apeltauer, Peschout, Průcha – Herman, Zeman, Smutný.

Přibyslavice: Maxa (Pojer) – Benáček, Randa, Gric, Zelený, Hort, Hanzl – Bednář, Fiala, Novák – Samek I., Mejzlík, Brym – Němec L., Němec P., Chlubna.

 

 

Zpět

Vyhledávání