Jihlavské "béčko" má za sebou úspěšný vstup do sezóny

16.09.2013 21:22

K prvnímu utkání letošní sezóny cestoval rezervní tým Jihlavy na hřiště Hustopečí…

První minuty utkání patřily hostům z Jihlavy, kteří svého soupeře uzamkli v jeho pásmu a vypracovali si několik brankových příležitostí. V té první vážnější se ocitl Apeltauer, který svůj pokus namířil pouze do Vejpustkovy lapačky. Aktivní přístup jihlavských hráčů nutil hustopečské hráče k faulům. V početní výhodě Jihlava svého soupeře zmáčkla, ale Hustopeče držel nad vodou brankář. V první třetině se dostal ještě do vážnější příležitosti Král, ale ani on nevyzrál na výtečného Vejpustka, a tak nepotěšil v hledišti své fanynky.

Úvod druhé třetiny měla Jihlava opět výtečný. Díky aktivitě si vykoledovala přesilovku, ve které po 5 vteřinách ztratil před brankou nervy Kozák a vyfasoval 2+2. Jihlava tak měla možnost dvojnásobné početní výhody. Tu po 70 vteřinách využil Dolejší, který dorazil míček za bezmocného brankáře Hustopečí. V pokračující přesilové hře mohl svůj tým do dvoubrankového vedení poslat opět Dolejší, ale jeho střela skončila na spojnici. Poté se hrál otevřený hokejbal nahoru dolů, nicméně bez vážnějších příležitostí. Ty přišly až v samotném závěru druhého dějství. Nejprve Anděl Voj. protáhl domácího strážce svatyně bekhendovou střelou, k odraženému míčku se jako první dostal Křivan, jehož pokus z bezprostřední blízkosti neuvěřitelně vykryl Vejpustek! Poté se ke slovu dostali také domácí a v jednom střídání měli hned 3x na svých hokejkách vyrovnání, ale Bártů svůj tým podržel Po dvou třetinách tak Jihlava držela hubené vedení 1:0.

Závěrečná třetina odstartovala v režii domácích, kteří si vytvořili tlak, jenž vyústil nastřelením břevna. Následně Hustopeče doplatili na svoji nedisciplinovanost a nabídly tak Jihlavě další přesilovku. V ní se v nadějné pozici objevil Píbil, ale brankář Agrotecu srazil své betony včas. Uklidnění v podobě druhé braky zařídil až Dolejší, jenž zužitkoval rychlý protiútok. V samém závěru Hustopeče odvolaly brankáře a zasypaly Bártů několika střelami, nicméně Jihlava si už vítězství dokázala pohlídat.

TJ Agrotec Hustopeče – Sk Jihlava “B“ 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Dolejší (Materna, Apeltauer), 42. Dolejší (Anděl Vl.)

Rozhodčí: Dostál, Havlíček. Vyloučení: 8:1. Využití: 0:1. Střely na branku: 32:27. Diváků: 38.

Hustopeče: Vejpustek (Čapka) – Blažek R., Pešák, Kozák Hicl, Šťastný – Hubička, Blažek O., Svoboda - Novotný, Harpejs, Matýšek M. - Klimeš, Matýšek J., Komárek.

Jihlava: Bártů (Staněk) – Anděl Vl., Procházka, Harasim “A“, Brigant – Král “C“, Zápotočný, Píbil – Apeltauer, Materna, Dolejší “A“ – Křivan, Anděl Voj, Vala.

Fotografie ze zápasu najdete zde

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání