Jihlavské derby ovládlo SK !

02.04.2014 21:43

V sobotu odpoledne se v Jihlavě opět zastavil na chvíli čas, neboť bylo na programu městské derby mezi Flyers a SK. Jasný magnet kola přilákal do hlediště neuvěřitelných 146 diváků, kteří se postarali o výbornou atmosféru, jenž si tento zápas jednoznačně zasloužil. V utkání nebyla opět nouze o emoce, tvrdé souboje, ani kvalitní hokejbal…

První minuty utkání svojí opatrností potvrdily, jak je tento zápas pro oba týmy důležitý. Brankových příležitostí bylo málo, jak Flyers, tak SK pozorně bránily. Asi největší příležitost první třetiny spálil na straně Flyers kanonýr Rezek, který se ocitl zcela volný před brankářem Bártů, ale svou střelu nedokázal umístit mezi tři tyče. Pak se opět dlouho nic nedělo, až v 8. minutě tečoval Dolejší střelu od modré a brankář Maxa zalehl míček na brankové čáře. Dlouho rozhodčí přemýšleli, zda branku uznají, nebo ne, ale nakonec k nevoli SK rozpažili. V závěru první třetiny si však Dolejší spravil chuť, když vstřelil po lehké teči do protipohybu Maxi úvodní branku utkání. Těsným výsledkem skončila i první třetina.

Druhé dějství nabídlo hned několik přesilových her. Nejprve mělo SK výhodu dvojnásobné přesilovky, ale v největší příležitosti trefil Pošvic pouze boční síť. O tři minuty později měli stejnou příležitost dvojnásobné přesilovky i Flyers. Ti si sice vytvořili velký tlak, ale nakonec inkasovali. To když Apeltauer zachytil kombinaci Drápeli s Rezkem a poté vyrazil do rychlého protiútoku, jenž sebevědomě zakončil.

Ve třetí třetině se hrál silový hokejbal, kde bylo vidět, jak touží oba týmy po výhře. K té přiblížil SK ještě více Píbil, který v přečíslení kličkou do bekhendu a následným zasunutím míčku mezi nohy poslal svůj tým do tříbrankového vedení! O necelé dvě minuty později dostal Flyers zpátky do hry přesnou střelou Rezek. Možná některým hráčům probliklo hlavou podzimní selhání SK, které v derby vedlo již 3:1, ale nakonec odešlo poraženo 3:4. Od Rezkovy branky měli Flyers místy až enormní tlak, čemuž pomohlo i několik přesilových her. V závěru zápasu byla trestná lavice na obou stranách přeplněná a Flyers odehráli posledních 6 minut v početní výhodě. Tři minuty dokonce v málo kdy vídané přesile 6 proti 3. Nicméně hráči SK svým obětavým přístupem ubránili cenné vítězství, které ještě v samém závěru pečetil Král střelou do prázdné branky. „Bojovali jsme jeden za druhého, hráli obětavě, na krev, zkrátka jsme dnes chtěli vyhrát víc, než soupeř,“ smál se po zápase trenér SK Pavel Pleško.

Fotografie ze zápasu od Radky Kubíčkové najdete zde

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava “B“ 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 35. Rezek (Souček, Dlabaja) – 12. Dolejší (Pošvic), 29. Apeltauer, 33. Píbil (Zápotočný, Pošvic), 45. Král (Zápotočný, Harasim).

Rozhodčí: Prudík, Jeletz. Vyloučení: 9:12. Bez využití. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 31:25. Diváci: 146.

SK Jihlava: Bártů (Staněk) – Němec, Vácha, Harasim “A“, Anděl Vl., Procházka – Pošvic, Zápotočný, Píbil – Apeltauer, Materna, Dolejší – Bína, Koudelka, Král “C“

HBC Flyers: Maxa – Dlabaja, Jirků, Kourek “A“, Tůma, Zambrazil, Volf, Benáček “C“ - Souček, Drápela, Rezek – Andrýsek, Bednář “A“, Novák – Uhlíř, Němec, Lichtenberg.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání