Jihlavské derby pro Flyers !

24.10.2013 11:41

Sobotní dopoledne naservírovalo divákům tradiční jihlavské derby, které bylo tahákem 5. kola jihomoravské Ronhill ligy. Vítěz utkání se navíc mohl dostat na úkor svého rivala do čela tabulky!

Největší zápas, který se může odehrát v rámci této soutěže, byl přesunut na neatraktivní dopolední čas, a tak neměl tak velkou diváckou kulisu, jako v předešlých střetnutích. A to se nakonec ukázalo, jako velká škoda, jelikož byl k vidění zápas hodný svého renomé.

Hned úvod zápasu dostal na koně zkušené Flyers, kteří měli už ve 22. vteřině výhodu přesilové hry, když dostal přemotivovaný Vácha 2+2 za vysokou hůl. O dalších pár vteřin později bylo s domácím týmem ještě hůře, když si šel zchladit hlavu na trestnou i Apeltauer. Nicméně brankář Bártů a před ním obětaví spoluhráči přečkali ze strany Flyers enormní tlak. Po ubráněné dvojnásobné přesilovce byla aktivita na straně Flyers, jihlavské béčko pozorně bránilo, zhušťovalo střední pásmo, čekalo na brejky a navíc aktivně forčekovalo soupeřovu rozehrávku, což dělalo “letcům“ viditelné problémy. Zvolená taktika se trenérskému tandemu Pleško – Vrátil vyplatila v závěru třetiny, kdy přesný pas od Valy zužitkoval navrátilec z marodky Dolejší, který poslal míček nad Milfajtovu lapačku! Největší šanci Flyers v první třetině spálil Novák, kterého famózně vychytal Bártů.

První minuty druhého dějství se hrál otevřený hokejbal, a tak měli oba brankáři napilno. Zatímco se střelci Flyers zastřelovali, tak Milfajta pořádně protáhl Apeltauer, který už následně na dorážku nedosáhl, neboť byl faulován. Nabídnutou přesilovku, vůbec první v zápase pro SK, pak využil po minutě Procházka, který tečoval Váchovu střelu mezi Milfajtovy betony. Flyers nesložili zbraně a udeřili o tři minuty později. Rezkova nenápadná střela zapadla s velkou dávkou štěstí za Bártova záda. Po kontaktní brance se nehrálo z obou stran zrovna v rukavičkách, a tak rozhodčí vylučovali. Nicméně ani jeden z týmu početní výhodu nevyužil. Branky se přítomní diváci dočkali až ve 28. minutě, kdy z trestné lavice naskočil Koudelka, jehož dlouhým pasem oslovil Harasim. Koudelka se jako hladový buldok prohnal napříč celým hřištěm a prostřelil Milfajta! Další branku mohl přidat Dolejší, ale toho v samostatném úniku vychytal brankář Flyers. Na druhé straně vyslal pumelici od modré Dlabaja, ale Bártů předvedl ukázkový semafor. V samém závěru pak přišla vysoká hůl Andrýska v obličeji Valy, který se skácel k zemi. Pro obránce Valu to byla v utkání konečná a okamžitě odjel do nemocnice na šití. Navíc půjde tento klíčový bek SK v příštím týdnu na operaci, protože zranění je vážnější, než se na první pohled zdálo. Ve velkých emocích se tak ukončila druhá třetina.

Ta poslední začala pro SK velmi nadějně. Dvoubrankové vedení a pětiminutová přesilovka. Jenže v té se jihlavské béčko trápilo a byli to naopak Flyers, kteří mohli udeřit, když dvakrát utekl v brejku Rezek, jehož s přehledem vychytal Bártů. Ale nevyužitá dlouhá přesilovka přišla nakonec SK draho. Po školácké chybě při vhazování se ocitl sám před brankářem Andrýsek, který snížil na rozdíl jediné branky. Dvouminutový výpadek a nepochopitelné chyby hráčů SK dostaly Flyers zpět do zápasu. Po další minele vyrovnal skóre zápasu Lichtenberg. Hráči béčka byli v tu dobu myšlenkami všude možně, jen ne na hřišti. Potrestat to mohl Dlabaja, který orazítkoval břevno. Viditelně otřesený tým SK nedokázal navázat na výkon z první a druhé třetiny a navíc věnoval soupeři dárek na zlatém podnosu v podobě dvojnásobné přesilovky. Tu zužitkoval Novák, který v loňské sezóně oblékal dres SK Jihlava. Závěrečné minuty utkání rozkouskovalo několik potyček, vyloučení a dvě bitky. Nejprve si vyřídil účty Anděl Vl. se Zamrazilem a poté doslova zlikvidoval svými pěstmi Dolejší Rezka. Na víc se však béčko nezmohlo a to ani v přesilovce 6 proti 3, a tak pustilo svého rivala do čela tabulky a připsalo si vůbec první prohru v letošní sezóně!

SK Jihlava “B“ – HBC Flyers Jihlava 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 14. Dolejší (Vala), 21. Procházka (Vácha), 28. Koudelka (Harasim, Král) – 23. Rezek (Drápela), 34. Andrýsek (Bednář), 36. Lichtenberg (Zamrazil), 40. Novák (Dlabaja).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 11:11, navíc Vácha 10 min. OT, Dolejší TH, Anděl Vl. 5 + OK – Volf 10 min. OT, Rezek 5 + OK, Zamrazil 5 + OK. Využití: 1:1. Střely na branku: 19:33. Diváků: 48. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

V utkání bylo rozdáno celkem 70 trestných minut!

V sestřihu z utkání najdete rozhovory se třemi hráči. Za Flyers byl k rozhovoru pozván Drápela, za SK odpovídali Bártů s Králem.

Fotografie ze zápasu od Radky Kubíčkové najdete zde

SK Jihlava : Bártů (Staněk) – Anděl Vl., Vácha, Harasim “A“, Vala, Fatrdla – Procházka, Zápotočný, Král “C“ – Apeltauer, Materna, Dolejší “A“ – Koudelka, Anděl Voj., Křivan.

Flyers : Milfajt (Maxa) – Dlabaja, Kourek “C“, Volf, Zamrazil, Potěšil – Rezek, Drápela, Souček – Bednář “A“, Andrýsek, Novák – Němec, Lichtenberg, Uhlíř.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání