Jihlavské derby rozhodly až nájezdy

28.09.2014 22:22

V sobotu dopoledne se veškerá hokejbalová pozornost upínala do Jihlavy, kde bylo na programu dne jihlavské derby mezi SK a Flyers.

Poslední derby přilákalo do hlediště fantastických 146 diváků, a tak bylo trochu zklamáním, že si v sobotu našlo cestu stadión pouze necelých 60. I tak se ale jednalo o kulisu, kterou můžou ostatní moravské týmy Jihlavě jen tiše závidět.

Dlouho očekávaný duel byl ze začátku hodně opatrný, když se hrálo převážně ve středu hřiště, nebo v rozích. První čistá gólovka přišla až zhruba v polovině první třetiny, kdy se po Dolejšího přihrávce zjevil mezi kruhy Matějka, ale jeho střelu zápěstím vyrazil ramenem brankář Drštička. Na druhé straně vážněji zahrozil z rychlého protiútoku Rezek, naštěstí pro SK sklapl Ježek včas své betony. SK nakonec rozvlnil síť z hole Bíny, jenže branka nebyla pro Průchovo postavení v brankovišti uznána. Za bezbrankového stavu tak skončila první třetina.

Druhá třetina odstartovala v režii Flyers, kteří měli k dispozici hned dvě slepené přesilovky. V nich si však žádnou větší příležitost nedokázali vypracovat, a tak udeřilo na druhé straně. Zápotočného nahození od modré se šťastně odrazilo ke Královi, jenž následně z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť 1:0! „Měli jsme dobré střídání a soupeře uzamkli v jeho obranném pásmu. Z tlaku jsme zaslouženě vytěžili i vedoucí gól. Když se to ke mně odrazilo, soustředil jsem se, abych to trefil,“ popisoval svůj gólový moment Král. Vstřelená branka SK nakopla. V další gólovce se ocitl po spolupráci se Zápotočným opět domácí kapitán, jehož střelu z kruhů zneškodnil Drštička. O něco blíže ke vstřelené brance byl obránce Gregor, který razantní střelou orazítkoval pouze tyč! Všechny tyto velké příležitosti Flyers přežili a nakonec sami udeřili. Jeden z útočníků SK nechal na modré zcela volného Homolu, který přesně umístěnou střelou srovnal na 1:1! Z vyrovnání se Flyers dlouho neradovali. Po Rezkově nedovoleném zákroku využil nabídnutou početní výhodu Matějka 2:1! „Dostal jsem parádní nahrávku na vrchol kruhů od Dolyho, trochu jsem si míček potáhl a vystřelil příklepem. Naštěstí to tam padlo, myslím, že gólman nic neviděl,“ těšilo Matějku. Stalo se tak pouhé dvě vteřiny před druhou sirénou.

Třetí třetina nabídla jasnou převahu “domácího“ SK, ale to si vylámalo zuby na famózně chytajícím Drštičkovi. Na něj nedokázal vyzrát v samostatném úniku Apeltauer, ani Trávník. V největší šanci SK se ale ocitl Matějka, jehož střelu z ideální pozice ukryl brankář Flyers do své lapačky. Flyers hrozili především z rychlých protiútoku. Jeden z nich jen o chlup nezakončil na zadní tyči zbíhající Brázda. “Letci“ se však nakonec vyrovnání dočkali, když se z úhlu pod břevno trefil Drápela 2:2! Flyers tak vytěžili z minima maximum, neboť v závěrečné třetině vystřelili na branku pouze 4x! Hra se pak sice přelévala ze strany na stranu, ale s minimem brankových příležitostí. Normální hrací doba tak vítěze neurčila, a tak přišly na řadu nájezdy. V nich se dokázal prosadit pouze Novák, který zařídil bod navíc pro Flyers. Poprvé atmosféru velkého zápasu nasál i útočník SK Průcha: „Atmosféra byla super. Fanoušci nás hnali k vítězství, bohužel to nevyšlo, ale o to víc věřím, že si užili nájezdy a že byl zápas do poslední chvíle napínavý. Celkově by se to dalo srovnat s některými zápasy play off v extralize,“ prohlásil pro klubový web Průcha. Střelec druhé branky Matějka ještě dodal: „Je škoda, že jsme zápas nevyhráli, jelikož jsme po většinu zápasu byli rozhodně lepším týmem, ale Venca chytal parádně a 2 body pro protihráče jsou hlavně jeho zásluhou.“

Po zápase se vyhlašovali nejlepší hráči jednotlivých týmů. Na straně Flyers si cenu zaslouženě převzal brankář Drštička, na druhé straně se z cenné odměny mohl radovat Dolejší.

SK Jihlava – HBC Flyers Jihlava 2:3 sn. (0:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Král (Bína, Zápotočný), 30. Matějka (Němec, Dolejší) – 28. Homola (Novák), 37. Drápela (Rezek), rozhodující nájezd Novák.

Rozhodčí: Ninko, Borovec. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:17. Diváci: 58.

SK Jihlava tak zakončila těžký úvodní los, ve kterém postupně narazila na nejsilnější týmy soutěže – Eagles, HSK a Flyers. V dalším kole zavítá na hřiště Jundrova!

SK: Ježek (Štefl) – Anděl Vl., Gregor, Němec, Dolejší D., Vávrů, Materna, Křivan – Koudelka, Zápotočný, Král “C“ – Apeltauer, Matějka, Dolejší “A“ – Bína, Trávník, Průcha – Anděl Voj.

Flyers: Drštička – Jirků, Tůma “C“, Brázda, Dlabaja “A“, Homola – Drápela, Souček, Rezek – Novák, Kučera, Andrýsek – Lichtenberg, Uhlíř, Němec.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava

Zpět

Vyhledávání