Malenovice vyřadily Hodonín, Jihlavu a Přibyslavice čeká pátý zápas

03.05.2018 17:56

Moravská hokejbalová liga zná prvního finalistu letošního ročníku. Tím se staly Malenovice, které dvakrát vyhrály na hřišti Hodonína a tím také celou sérii v poměru 3:1! Za pováženou stojí především sobotní demolice v podobě 10:1. To druhou semifinálovou sérii musí rozhodnout až pátý zápas. Zajímavé je, že bitvu o Vysočinu muselo už 3x rozhodovat prodloužení!

Číslem kola je 10 – tolik branek totiž v rámci semifinále MHbL žádný tým ještě nevyfasoval! Hráčské statistiky naopak ovládl útočník Malenovic Hruboš, který svému týmu dopomohl k postupu sedmi brankami k nimž přidal i dvě asistence!

HBC Hodonín – HBC Malenovice 1:10 (0:1, 1:4, 0:5)
Série: 1:2


Branky a nahrávky: 25.Tomi (Rapant) – 13.Skyba (Hladký), 21.Medřický (Košatka), 26.Hruboš (Vingárek), 29.Novák (Šimíček), 29.Nohal (Hruboš), 31.Vingárek (Skyba), 33.Hruboš (Nohal), 36.Skyba, 41.Hruboš, 45.Hruboš (Skyba).
Vyloučení: 7:9. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 22:32. Diváci: nehlášeno.

Hodonín chtěl doma před početným publikem otočit stav série ve svůj prospěch a měl k tomu také především v první třetině dostatek příležitostí. Jenže gól do šatny vstřelili hosté z Malenovic. Ti na začátku druhého dějství odskočili do dvoubrankového rozdílu, který záhy Hodonín stáhl, aby následně inkasoval tři slepené branky. Jakýkoliv odpor utnul na začátku poslední třetiny povedenou pumelicí hrdina série Hruboš a zbytek zápasu už se pouze dohrával!

HBC Hodonín – HBC Malenovice 3:6 (0:1, 2:3, 1:2)
Série: 1:3

Branky a nahrávky: 19.Rapant (Švagerka, Hlavačka), 20.Švagerka (Tomi), 40.Rapant (Hübl, Tomi) – 10.Hruboš (Nohal, Novák), 21.Hladký (Havlík), 24.Nohal (Hruboš), 30.Hruboš (Šimíček), 42.Hruboš (Skyba), 45.Šimíček (Hladký).
Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Střely na branku: 29:26. Diváci: 96.

Odvrátit vyřazení a porvat se o finálový reparát – to byl úkol hodonínského týmu, který opět povzbuzovala solidně zaplněná tribuna. Ta mohla sledovat obrat svého týmu z 0:1 na 2:1, jenže to bylo ze strany domácích naposledy, kdy se dostali do vedení. Hlavně vyrovnávací branka na 2:2 přišla v podání Malenovic bleskově a o tři minuty později to bylo už 2:3. Gól do šatny pak pořádně zacloumal s domácí psychikou. Přesto nejproduktivnější hráč základní části Rapant dostal svůj tým pět minut před koncem zpět do zápasu. Na jeho zvrat však Hodonín už nedosáhl a sezóna pro něj končí nečekaně už v semifinále. Naopak Malenovice se coby nováček soutěže podívají do finále!

J.V.S.K. Slza Přibyslavice – SK Jihlava “B“ 4:3 sn. (2:0, 1:1, 0:2)
Stav série: 2:1.

Branky a nahrávky: 12. Fiala (Bednář, Novák), 14. Mejzlík (Chlubna, Hort), 20. Bednář, rozhodující nájezd Hort – 17. Vala, 37. Mandát (Pošvic, Habermann).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Střely na branku: 44:41. Diváci: 48.

Sobotní zápas se hrál dvě třetiny v režii domácích Přibyslavic, které byly lepší a Jihlavu přehrávaly. Ve třetí třetině se pak nadechla Jihlava, která si díky dvěma brankám vynutila prodloužení. V něm to byla právě ona, kdo měl více ze hry, jenže své velké šance neproměnila, a tak musely o vítězi rozhodnout nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí, kteří se díky tomu ujali vedení v sérii 2:1 a o den později mohli slavit historický postup do finále Moravské soutěže.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice – SK Jihlava “B“ 2:3 p (0:0, 1:1, 1:1)
Stav série: 2:2

Branky a nahrávky: 27. Bednář (Fiala), 36. Chlubna (Samek, Němec P.) - 26. Průcha (Apeltauer), 38. Mandát (Pošvic, Harasim), 53. Pošvic (Mandát).

Rozhodčí: Sčudla, Chocholouš. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 42:42. Diváci: 86.

Hokejbalové hřiště v Přibyslavicích ještě nikdy takovou diváckou kulisu nezažilo a nebylo se co divit, hrálo se zde o postup do finále MHbL! V tomto zápase to byla oproti sobotnímu zápasu naopak Jihlava, která od úvodu diktovala tempo hry. Jenže všechny jejich šance dokázal odvrátit srdnatě bojující tým Slzy. Když už se Jihlava prosadila, Přibyslavice vzápětí vyrovnaly. Stejný scénář se odvíjel také při brance domácích, kteří se z vedení radovali necelé dvě minuty. Těsně před koncem mohly Přibyslavice už už slavit postup. K dispozici měly totiž skoro dvě minuty dvojnásobnou početní výhodu. Jenže famózní Ježek všechny velké šance pochytal a v prodloužení si vynutil rozhodující pátý zápas tým SK!

 

 

Zpět

Vyhledávání