"Máme silný tým a je čas to ukázat" burcuje před jarem Fiala

14.02.2018 20:42

Svými výkony táhne útočník Fiala dlouhodobě tým z Přibyslavic. Těm se však loňský podzim hrubě nepovedl, a tak je "černý kůň" soutěže až na předposledním místě. I o tom jsme si povídali s šikovným útočníkem se zkušenostmi z Extraligy...

Přibyslavice patří mezi černé koně soutěže, ale podzim se jim vůbec nevydařil. Proč? 
Po loňské povedené sezóně jsem nenavázali na výsledky z jarní části a řadu zápasů zbytečně ztratili. Největší náš problém byla koncovka a obranná fáze. I přesto, že jsme soupeře často přehrávali, nedokázali jsme z jasných šancí vstřelit branky. Co se týče obranné hry, dostávali jsme řadu gólů po hrubých chybách. Určitě nám také nepomohlo, že jsme do každého zápasu nastupovali v rozdílné sestavě.

V zimní pauze jste vyhráli turnaj v Plzni. O jakou akci přesně šlo?
Jedná se o Novoroční pohár, kam Slza jezdí pravidelně každý rok. Stanislav Bartheldy, který klub založil, vždy složí tým ze současných a bývalých hráčů a na pozvání pana Kadaněho se vždy tento výběr Slzy turnaje rád zúčastní. Jde o setkání hráčů nad 35 let, ale většinou se v týmech objeví pár hračů, kteří jsou ročníkově mladší. Turnaj se nehraje v takovém tempu jak klasické soutěžní zápasy, na druhou stranu zahrát si v lednu v hokejbalové hale je pro každého příjemné a každý tuto možnost vítá.

Bude prvenství odrazovým můstkem do jarní části?
V to všichni doufáme. Já osobně věřím a vím, že tým má na víc než na to, co předváděl v podzimní části. Musíme ale přidat ve všech směrech a věřím, že můžeme navázat na loňské povedené jaro. Na turnaji se střelecky prosadilo více hráčů, a tak se snad zlomí i naše smůla v koncovce, která nás provázela celý podzim.

Bude Váš tým shánět posily na jaro?
Nemyslím si, že budeme nějak zásadně rozšiřovat soupisku. Do týmu nejspíše přijde jeden běhavý obránce, který je místním rodákem, ale jinak bych z mého hlediska do týmu moc nezasahoval. V týmu máme hodně hráčů, bohužel je u nás problém, ostatně jako v jiných týmech, že řada hráčů kvůli různým důvodům zasáhla jen do minima zápasů. Takže bych spíš apeloval na ty, kteří nechodí, aby trochu změnili přístup. V týmu máme řadu kvalitních hráčů a kdybychom se scházeli na každý zápas v plném počtu, zápasy na podzim by vypadaly jinak.

Má vedení týmu na rok 2018 určité cíle?
Na závěrečném posezení po podzimní části bylo jasně řečeno, že současný stav s přístupem hráčů k zápasům se musí změnit. Do jarní části půjdeme samozřejmě s pokorou, ale zároveň s jasným cílem vylepšit současnou pozici pro play-off a v něm minimálně zopakovat loňské umístění. Není se za co schovávat, tým z mého hlediska máme silný a na jaře je čas to ukázat.

Zpět

Vyhledávání