O vítězi Ronhill MHbL se rozhodne v sobotu v Brně

16.05.2014 06:24

První dva finálové zápasy neodtajnily letošního vítěze MHbl, neboť si oba mančafty udržely domácí neporazitelnost, která je v letošním play-off provází.

MAC Eagles Brno – SK Jihlava “B“ 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Mezník (Reschowský), 21. Koš (Zvejška), 23. Vilímek (Reschowský), 26. Trybuček (Plhák), 42. Reschowský – 15. Dolejší (Javorka), 33. Vácha (Bína).

Rozhodčí: Gráca, Kovárník. Vyloučení: 4:4, navíc Blaško (SKJ) 5+OK. Využití: 1:0. Střely na branku: 34:31. Diváci: Neuvedeno.

K prvnímu finálovému duelu odcestovala Jihlava na hřiště Brna. Hra se od samotného začátku odvíjela ze strany na stranu, nicméně dlouho bez větších brankových příležitostí. Ta první přišla kolem 10. minuty na straně Jihlavy, ale bohužel pro SK orazítkoval Král pouze břevno. Skóre zápasu se pohnulo až 3 minuty před koncem první třetiny, kdy vyhrál čistě vhazování Reschowský na Mezníka, který dělovkou od modré poslal Eagles do vedení. V samém závěru úvodní patnáctiminutovky dokázal srovnat stav zápasu Dolejší, který dělovkou z bezprostřední blízkosti nedal domácímu brankáři sebemenší šanci.

Druhá třetina byla na finálové poměry útočná a oba brankáři museli být v neustálém pozoru. Nakonec to byli opět Eagles, kteří šli opět do vedení. Ti se prosadili stejně jako v první třetině po čistě vyhraném vhazování a následné dělovce obránce, tentokráte Koše. Poté nastal klíčový moment prvního finálového klání, kdy byl vyloučen do konce zápasu obránce Blaško a Brno dostalo k dispozici pětiminutovou přesilovku. Tu dokázalo využít díky Vilímkovi a těsně po konci trestu i Trybučkovi.

Do poslední třetiny vlétla Jihlava s velkým odhodláním, ale nedařilo se jí v koncovce, ani ve vyložených příležitostech. To prolomil až střelou zápěstím Vácha. Jihlavští mohli zápas ještě více zdramatizovat v přesilových hrách, ale brankář Švaříček všechny jejich pokusy kryl. Navíc v závěru zápasu stvrdil výhru Eagles v přečíslení Reschowvský.

SK Jihlava “B“ – MAC Eagles Brno 4:3 pp (1:1, 1:0, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Apeltauer (Mandát), 23. Blaško (Střecha), 36. Střecha (Vácha), 47. Střecha (Mandát) – 8. Mezník (Popolanský, Procházka), 34. Jelínek (Popolanský), 36. Sobotka (Trybuček).

Rozhodčí: Černý, Prudík. Vyloučení: 4:6, navíc Procházka (MEB) 10 min OT. Využití: 1:1. Střely na branku: 36:23. Diváci: 120.

Jihlava měla v neděli nůž na krku, případná prohra by pro ní znamenala konec sezóny. To však nechtěla dopustit a od začátku zápasu jasně diktovala tempo zápasu. Eagles byli pod tlakem a často si pomáhali jen osvobozujícími výhozy na zakázané uvolnění. Pro všechny přítomné fanoušky to byl tedy pěkný šok, když poslal v přesilové hře střelou od modré Mezník hosty do vedení. Jihlavští nakonec z velkého tlaku dokázali po zásluze vyrovnat, díky samostatnému úniku Apeltauera, jenž využil velké hrubky brankáře Eagles.

Prostřední dějství patřilo na velké brankové příležitosti opět Jihlavě, která si v každém střídání vytvořila enormní tlak, bohužel dokázala vstřelit pouze jednu branku. O tu se postaral po ukázkovém sólu obránce Blaško, který svůj průnik přes tři hráče dovezl až za brankářova záda.

Poslední perioda byla velmi divoká. Nejprve srovnal stav zápasu po skrumáži před brankou Jelínek, nicméně o dvě minuty později vrátil vedení jihlavskému týmu Střecha. Jenže uběhlo pouze 18. vteřin, když dokázal opět srovnat stav zápasu Sobotka. Víc už se v základní hrací době nestalo, a tak muselo o vítězi utkání rozhodnout až prodloužení. V něm se po necelých dvou minutách prosadil Střecha, který tak odstartoval velkou vlnu radosti na straně SK. Jihlava tak srovnala stav finálové série na 1:1 a o vítězi Ronhill ligy rozhodne až třetí zápas.

Utkání sledovalo fantastických 120 diváků, kteří po celý zápas vydatně povzbuzovali jihlavské hokejbalisty a vytvářeli nádhernou atmosféru. „Předvedli jsme týmový výkon, při kterém všichni makali na více jak 100%. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli. Teď se musíme připravit na rozhodující zápas. Věřím, že máme dostatečně kvalitní tým na to, abychom do Jihlavy ten mistrovský pohár dovezli. Velký dík patří všem mým hráčům a divákům, kterých dorazilo více, než jsme čekali,“ nechal se slyšet trenér SK Vrátil. Jihlavu čeká rozhodující duel finálové série v sobotu v jihomoravské metropoli.

Jihlava: Bártů (Staněk) – Blaško, Vácha, Němec, Vala, Harasim, Anděl Vl., Materna – Mandát, Danko, Pošvic – Apeltauer, Zápotočný, Dolejší – Javorka, Král, Píbil – Střecha, Bína, Fejt.

Brno: Švaříček (Katreniak) – Vilímek, Procházka “A“, Paclík, Mezník, Večeřa, Koš – Reschowský, Trybuček, Sobotka – Popolanský, Plhák, Fišar – Neuman “C“, Jelínek, Zvejška.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání