Obě semifinále jsou vyrovnané 1:1

23.04.2018 19:49

Semifinálové bitvy v rámci Moravské hokejbalové ligy vypukly během uplynulého víkendu. V obou případech se z prvního bodu radovaly domácí celky, hosté však odvety zvládli, a tak je v sériích vše vyrovnané 1:1 na zápasy.

HBC Malenovice – HBC Hodonín 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Stav série: 1:0

Branky a nahrávky: 12. Březík (Nohal, Košatka, 21. Skyba (Hladký), 26. Hladký (Novák, Nohal), 32. Hladký (Havlík, Novák), 32. Hladký (Šimíček, Machuta), 45. Havlík (Hruboš, Skyba) – 8. Hlavačka (Navrátil, Hlavačka), 29. Švagerka (Crlík).

Malenovice využily svou domácí půdu v prvním zápase doslova famózně, ačkoliv to byli oni, kdo jako první inkasoval. Jenže poté se rozjel stroj jménem Sladký, který soupeře povedeným výkonem ničil, když vsítil hattrick v rozmezí šesti minut a ke všemu přidal ještě asistenci. Zaskočený Hodonín se z těchto rychlých zásahů na začátku třetí třetiny už neoklepal, a tak si Malenovice dokráčely bez větších problémů pro první bod v sérii.

HBC Malenovice – HBC Hodonín 3:4 sn. (0:1, 1:0, 2:2)

Stav série: 1:1

Branky a nahrávky: 22. Nohal (Machuta, Skyba), 32. Hladký (Havlík, Machuta), 44. Nohal (Hruboš) – 15. Rapant (Tóth, Švagerka), 34. Rapant (Tóth, 41. Fraňo, rozhodující nájezd Rapant.

Na druhý zápas série přijel Hodonín v silnější sestavě a bylo to znát. Hrál se o poznání vyrovnanější, ale také agresivnější hokejbal. A byl to také opět Hodonín, který šel do vedení, ale následně dokázaly Malenovice skóre otočit. Mezi oběma to velmi jiskřilo, a tak měli rozhodčí o zábavu postaráno. O tu měli nakonec i domácí diváci, neboť „Čamlíci“ vyrovnali na 3:3 minutu před koncem. V prodloužení branka nepadla, a tak loterii v podobě nájezdů rozhodl až nejproduktivnější hráč soutěže Rapant ukázkovým blafákem. Série za vyrovnaného stavu 1:1 přesune do Hodonína, kde se můžou Malenovice těšit na elektrizující atmosféru.

SK Jihlava “B“ – J.V.S.K. Slza Přibyslavice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Stav série: 1:0

Branky a nahrávky: 25. Klíma (Mandát), 33. Trybuček (Mandát, Klíma).

Rozhodčí: Prudík, Vokurka. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Střely na branku: 35:29. Diváci: 158.

První zápas bitvy o Vysočinu nabídl hodně opatrný hokejbal, ve kterém hráli prim především oba brankáři, kteří byli zároveň nejlepšími hráči svých týmů. Nejvýraznější šanci měli domácí, ale orazítkovali pouze břevno. Branka padla až ve druhé třetině, kdy se prosadil od modré obránce Klíma. Na začátku třetí třetiny pak přidal druhý gól domácích Trybuček, a protože všechny velké šance Přibyslavic skončily na brankáři Bártů, připsala si Jihlava v sérii první bod.

SK Jihlava “B“ – J.V.S.K. Slza Přibyslavice 2:3p. (1:0, 1:0, 0:2)

Stav série: 1:1.

Branky a nahrávky: 7. Král (Zápotočný, Anděl), 25. Pošvic (Mandát, Peschout) – 38. Bednář (Fiala), 39. Malý (Samek, Novák), 48. Fiala (Novák).

Rozhodčí: Vokurka, Chytil. Vyloučení: 5:1. Bez využití. Střely na branku: 30:25. Diváci: 80.

Pokračování série mělo pro domácí Jihlavu povedený start, když svého soupeře přehrávala a jasně diktovala tempo zápasu. Jenže jejich povedený výkon přinesl pouze vedení 2:0 a toho dokázaly nakonec Přibyslavice ve třetí třetině díky slepeným přesilovkám a následnému tlaku využít. Nejprve snížil Bednář a o minutu později pobláznil povedenou tečí Přibyslavice Malý. Těsně před koncem základní hrací doby pak Přibyslavice nedokázaly využít dvojnásobnou přesilovku, a tak se šlo do prodloužení. V něm nejprve Jihlava ubránila další oslabení, aby následně inkasovala z hole Fialy, který odstartoval velkolepé oslavy svého týmu. Oba soupeři se pak rozešli v emocích, a tak se diváci jistě těší na další pokračování této také nesmírně zajímavé série.

 

Zpět

Vyhledávání