Předsezónní preview MHbL 2013/14 - SK Jihlava B

13.09.2013 10:47

V sobotu vstoupí jihlavský rezervní tým do nového soutěžního ročníku MHbL 2013/14. Co tým dělal přes letní pauzu a jaké změny přinese nová sezóna?

První a zásadní změna je bezesporu název týmu. Po dvou letech skončila spolupráce s Whisky barem, a tak se vedení jihlavského týmu muselo poohlédnout po novém sponzorovi. Ačkoliv proběhlo několik schůzek s potencionálními sponzory, zůstává béčko bez finanční podpory a do nové sezóny tak půjde pod názvem Sk Jihlava “B“ . „Jednali jsme se zástupci jedné velké firmy, vypadalo to nadějně, ale nedopadlo to. Následně jsme se domluvili, že se sejdeme znovu v zimě a probereme možnou spolupráci až na příští sezónu. Poté jsme byli před odjezdem do Chorvatska takřka domluveni s jednou hospůdkou, ale vše ztroskotalo na našem bufetu v areálu Sk. Je to všechno složité,“ popisuje námluvy Král. „Bohužel se musíme uskromnit. Nyní si můžeme dovolit trénovat na hřišti pouze 1x týdně. Ovšem otázka financí by se neměla nikterak projevit na výkonu týmu. Jihlava i SK hokejbalu nedá ani korunu, což je velice smutné, když vezmeme v potaz, že Jihlavu zastupují od extraligy až po moravskou ligu hned 3 mužské týmy,“ diví se Pleško.

Druhá, o poznání příjemnější změna se týká dresů. V předchozích letech oblékali hráči béčka duklácké dresy, nyní se mohou pochlubit novou sadou oranžových dresů. „Oranžové si necháme na venkovní zápasy, červené na domácí,“ prozradil trenér Vrátil.

Jádro kádru zůstalo pohromadě a i v letošní sezóně uvidíme u kormidla trenérské duo Pleško, Vrátil. Kapitánem bude stejně jako v minulé sezóně Král. Hráčský kádr navíc doplnili čtyři noví hráči. „Na naší filozofii nic měnit nebudeme. Chceme i nadále dávat šanci mladým hráčům z dorostu, aby si postupně zvykali na mužskou kategorii a ten přechod pro ně nebyl poté až tak těžký,“ pokyvuje hlavou Vrátil. „Nové hráče zatím posoudit nemohu. Až v zápasové praxi se projeví, jestli jsou pro nás opravdovými posilami. Nicméně hráči, kteří měli posílit naší útočnou fázi, tak bohužel směnují. Sestavou tak budeme často rotovat. Navíc jsme domluveni s extraligovou Jihlavou a Vlašimí na bázi hráčské výpomoci,“ odtajnil mladý stratég Pleško.

Nyní začíná psát jihlavské béčko svoji třetí kapitolu. Ve své první sezóně tento značně omlazený tým obsadil 5. místo, když ve čtvrtfinále (vždy po prodloužení, či nájezdech) vypadl s pozdějším vítězem MAC Eagles Brno. Loňská sezóna s pořadovým číslem 2 byla úspěšnější. Tým ze srdce Vysočiny došel až do semifinále, kde po velké bitvě podlehl taktéž pozdějšímu vítězovi soutěže HSK Starému Brnu. Nejlepším brankářem ligy byl vyhlášen jihlavský Bártů, což se bralo samozřejmě také, jako velký úspěch. Třetí sezónu odstartuje Jihlava už v sobotu na půdě Hustopečí. „Atmosféra v týmu je optimistická a zdravě sebevědomá. Chceme navázat na naše jarní výkony, kde se nám dařilo i bez hráčů extraligového týmu, či dorostu,“ nechal se slyšet lodivod Pleško.

Jako loňský semifinalista, bude Jihlava v sezóně určitě více pod tlakem. „Soupeři nás už nebudou podceňovat,“ má jasno Vrátil.

Pro nadcházející sezónu si béčko připravilo i pár novinek týkajících se komunikace s širokým okolím. O co přesně jde? Jedná se o pozápasové ohlasy formou videa, každý měsíc rozhovor s jedním hráčem a stránku na sociální síti Facebook. „Bude to určitě oživení. Už se na to těším,“ směje se Král. V týmu panuje dlouhodobě pohoda a hráči si vše užívají na 100%. To, že mají jihlavští hráči o zábavu postaráno, prozradilo i video Harlem Shake, které natočili. Navíc spolu tráví hodně času i mimo hřiště, což se odráží na výkonech. „Hokejbal je pro nás hlavně zábava. Máme tady dobrou partu a v sezóně opět potáhneme za jeden provaz! Navíc letní soustředění v Chorvatsku vždy naší partu ještě více utuží,“ nepochybuje kapitán týmu. Jak se této partě povede vstup do sezóny, se dozvíme už v sobotu večer.

Facebookovou stránku týmu naleznete: zde

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání