Olomouc v prvním zápase sezóny nezaváhala a veze tři body z Třebíče

28.09.2013 08:32

K prvnímu zápasu letošního ročníku jsme vyrazili s menšími obavami, protože jsme kromě několika stmelovaček u Klepyho absolvovali pouze jediný trénink někdy v půlce srpna a to ještě ve 4 lidech. Nicméně jsme dorazili na horkou půdu doma tradičně velmi dobře hrající Třebíče v 11 lidech. Naše řady rozšířili z dorostu Jirka Tichý a Adam Jirák a Hrb přivedl posilu z Kromclu v podobě velmi dobře hrajícího i pro oko dam vypadajícího Zdeny Cecy Večerky.

První třetina začala oboustranným oťukáváním soupeřů, ale nám pomohl fakt, že se od letoška zásadně jinak posuzují zákroky u mantinelu ve prospěch technických hráčů, a protože mají domácí založenou hru především na napadání a dohrávání soupeře, nebyli jsme proti a mohly o to víc vyniknout kousky našich technických hráčů (kromě Jaši, který párkrát zamotal jen sám sebe).
První branku utkání vstřelil po výhozu obrany a mírném zmatku před domácím gólmanem Přeca. Když v půlce utkání nenápadným nahozením z půlky hřiště zvyšoval na 2:0 Jirka Duša po příhrávce Paliho!!! (branka byla uznána Tiňovi – sorry Juro, ale mě zase nenapsali áčko u prvního gólu..), vedli jsme docela pohodlným náskokem o 2 branky. Domácí ještě stačili do konce periody snížit střelou z levého kruhu na 1:2.
Na začátku poslední 15 minutovky jsme namázli na brejk domácímu Riedlovi, který náhrou nepohrdl a pěknou samostatnou akcí vyrovnal. Pomalu se zápas schyloval k dělbě bodů, ale Jura Duša byl proti a po vyhraném buly krásnou střelou od modré rozhodl o třech bodech pro hostující tým!!! Domácí měli ještě na konci slušný závar, ale obrana spolu s výborně chytajícím Palim nátlaku odolala.

A na závěr – nová sezóna, nová rubrika a sice vyhlášení 3 hvězd utkání hráčů HBC Olomouc 2010
1. Hvězda – Jura Duša (3 body)
2. Hvězda – Pali (2 body)
3. Hvězda – Ceca (1 bod)

HBC Slza Třebíč - HBC Olomouc 2010 2:3 (0:1 ; 1:1 ; 1:1)
Branky a asistence (dle zápisu) : 10:53 Přecechtěl (Jirák), 23:45 Tinkl (Palánek), 42:44 Duša (Hrbáček, Nazad)
Sestava : Palánek – Nazad, Tinkl – Večerka, Duša – Šajna, Jašek, Hrbáček – Jirák, Tichý, Přecechtěl – Hudec

Převzato z oficiální stránek týmu HBC Olomouc 2010

Zpět

Vyhledávání