Rezerva SK Jihlava slaví postup do semifinále !

25.04.2014 09:43

Během uplynulého víkendu se v rámci jihomoravské Ronhill ligy rozběhly vyřazovací boje play-off.

1. zápas čtvrtfinále : SK Jihlava “B“ – HBC Jundrov 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Fejt (Mandát), 4. Zápotočný (Dolejší, Apeltauer), 17. Dolejší (Zápotočný, Němec), 32. Dolejší (Apeltauer, Zápotočný), 35. Fejt (Pošvic, Mandát), 39. Harasim (Křivan) – 43. Strnad (Dolíhal, Hubl).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 29:11. Diváci: 75.

Před zaplněnou tribunou vstoupil rezervní tým do letošních vyřazovacích bojů v rámci jihomoravské Ronhill ligy, kde obhajuje loňskou semifinálovou účast. Proti defenzivní hře Jundrova je to vždy těžké, a tak chtěla Jihlava vstřelit co nejrychleji branku. To se jí povedlo hned v první třetině, když se v rozmezí 23. vteřin prosadili Fejt se Zápotočným. To dodalo jihlavskému týmu potřebný klid, který pak mohl přenést do dalších minut, kde měl zápas jednoznačně pod kontrolou. To potvrdil brankou na začátku druhé třetiny Dolejší.

Hosté z Jundrova se mohli následně vrátit do zápasu ve dvojnásobné početní výhodě, ale v té si dokázali vypracovat pouze jedinou brankovou příležitost, jenž zlikvidoval rychlým přesunem k tyči Bártů. To bylo ze strany hostů vše a Jihlava přidala ještě další branky. Jmenovitě se o ně postarali Dolejší s Fejtem, pro které to byly zároveň i druhé trefy v zápase. Konečný šestý zářez přidal obránce Harasim.

Jundrov v samém závěru po polevení domácích kosmeticky upravil výsledek zásluhou Strnada. Jihlava se tak po sobotě ujala vedení ve čtvrtfinálové sérii 1:0 na zápasy. Jundrov si na zpáteční cestu přibalil kromě šesti branek i několik nakradených míčků, jako určitě cenné suvenýry (děkujeme).

Fotografie ze zápasu od Radky Kubíčkové najdete zde

2. zápas čtvrtfinále : HBC Jundrov – SK Jihlava “B“ 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Mahrik (Lenomar), 14. Sáňka (Dolíhal, Pejta) – 8. Apeltauer (Zápotočný), 19. Fejt (Píbil, Vala), 28. Mandát, 43. Král (Bína).

Rozhodčí: Dostál, Jašek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 21:31.

Jelikož se vyřazovací část hraje pouze na dva vítězné zápasy, měla jihlavská rezerva v neděli k dispozici mečbol. K postupu do semifinále přiblížil tým z Vysočiny využitou přesilovkou Apeltauer. Jenže Jundrov se nevzdal a ještě v závěru první třetiny otočil stav zápasu. Po druhé brance v jihlavské svatyni se nechal vystřídat brankář Staněk, jehož nahradil Bártů. Vedení Jundrova však vydrželo pouhých pět minut, než dokázal vyrovnat mladíček Fejt.

Na konci druhé třetiny pak dokonal obrat zápasu Mandát, jenž naskočil do brejku z trestné lavice. Ve třetí třetině to byla urputná bitva, kde mohli přítomní diváci sledovat zcela vyrovnanou bitvu. Odpor Jundrova zlomil až dvě minuty před koncem Král.

Jihlava tak sérii ovládla 2:0 na zápasy a může se těšit na semifinále. V něm narazí na obhájce titulu HSK Staré Brno. První zápas sehraje v sobotu béčko na hřišti HSK od 11:00, druhý zápas je na programu v neděli od 13:30 v Jihlavě.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání