Sedm statečných odvezlo všechny body do Přibyslavic

28.09.2014 22:28

V krásné nedělním dopoledni se vydalo jedno auto směr Brno na zápas druhého kola proti brněnskému Jundrovu. V Brně se k této malé výpravě přidala důležitá posila do útoku z extraligového Hradce Fiala a obránci Zelený s kapitánem Hvězdou, který někde ztratil své céčko, očividně si této pocty vůbec neváží!! Suma sumárum vznikl minimální možný počet hráčů, který může k utkání nastoupit, tedy 7 hráčů do pole a odvážný brankář Schönberger za nimi. Pro srovnání soupeř disponoval v zápise o utkání 17 hráči. Před zápasem proběhla porada a nastavila se jasná taktika držet střední pásmo, rozbíjet soupeřovu rozehrávku, vyrážet do rychlých protiútoků a se soupeřem se nepřetlačovat u prken, kde by se ztráceli zbytečně síly.

První třetina nabídla poněkud překvapivý scénář. SLZE vycházela taktika do posledního bodu, soupeře do vážnějších akcí nepouštěla a naopak sama byla velmi nebezpečná. Po několika neproměněných šancích našel Malý zpoza brány nehlídaného Fialu, kterého sice ještě dvakrát vychytal domácí Skýba, ale na dorážku Maši již byl krátký. SLZA se tak ujala důležitého vedení 1:0. Hostující hráči povzbuzení vedoucím gólem se dostávali stále častěji před domácího gólmana. Ještě v první třetině padla po krásné kombinaci druhá branka do domácí sítě. SLZA využila přečíslení tří proti dvěma, kdy Malý dával na Mašu, který mu nezištně fotbalově vrátil, následovala těžká přihrávka na Fialu, který si s obtížným míčkem poradil parádně a zvýšil na 2:0. Tímto výsledkem skočila i první třetina.

Ve druhé periodě již přebíral iniciativu zápasu domácí Jundrov. SLZE již pomalu docházela energie a soustředila se již v podstatě jen na obranu. Domácí sice měli míček prakticky pořád ve své moci, ale do vážných šancí se nedostávali a všechny ošemetné situace řešil jistými zákroky Schönberger. Těsně před koncem třetiny se naskytla SLZE možnost přesilové hry, která nakonec pokračovala v třetině závěrečné.

Hned při prvním útoku SLZY bylo však po přesilovce. Od Málého teatrálně odletěl jeden z domácích hráčů a rozhodčí nepochopitelně odpískal podražení. SLZA následnou minutovou přesilovou hru domácích přečkala a nadále držela dvoubrankový náskok. S přibývajícími minutami však hráčům SLZY rychle ubývali poslední zbytky sil a výsledkem byl drtivý tlak domácích. SLZA hrála pozičně a často se osvobozovala zakázanými uvolněními nebo výhozy mimo hrací plochu. Domácí tlak byl však spíše optický, do vyložených šancí SLZA soupeře nepustila. Schönberger si tak jistými zákroky po delší době mohl vychutnat čisté konto a, spolu s ostatními spoluhráči, zisk prvních tří bodů v sezóně.

Převzato z oficiální stránek týmu JVSK SLZA Přibylsavice

Zpět

Vyhledávání