SK Jihlava B se stala vítězem Ronhill MHbL !

17.05.2014 19:39

Třetí a rozhodující utkání finálové série mezi MAC Eagles Brno a SK Jihlava B zvládli lépe hostující hráči, kteří v infarktovém závěru rozhodli gólem z hole Lukáše Pošvice pouhých 56 sekund před koncem utkání.

Rezervní tým SK dotáhl povedenou sezónu až ke zlatému konci. V rozhodujícím třetím zápase finálové série vyhrál na hřišti MAC Eagles Brno 4:3 a ovládl celou jihomoravskou Ronhill ligu!

Jihlavští zvolili na hokejbalových mapách netradiční předzápasovou přípravu, když v pátek večer společně odcestovali na Čeřínek (https://www.chata-cerinek.cz/), aby společně probrali strategii na rozhodující klání. To se nakonec ukázalo, jako klíčový tah SK.

Cesta za mistrovským titulem však nebyla snadná, neboť už po 32 vteřinách poslal Eagles do vedení Reschowský. Nepovedený začátek donutil hrát Jihlavu aktivněji, což přineslo i fauly na straně Eagles. Po jednom z nich využil nabídnutou přesilovku Danko. O dalších 8 vteřin později zmrazil ještě více brněnské publikum Apeltauer. Úvod druhého dějství vyšel Jihlavě, která šla po brance Pošvice do dvoubrankového vedení! To si i přes řadu oslabení udržela do poslední třetiny. V té se hra často kouskovala díky vylučování a drobným šarvátkám. Eagles nakonec jednu z řady přesilových her využili díky Sobotkovi. Brněnští hráči ožili a o 80 vteřin později dokázali po velké hrubce jihlavských srovnat na 3:3 zásluhou Reschowskýho. Poté se hrála opatrná bitva, která by nebýt dalšího vyloučení na straně Eagles dospěla nejspíš až do prodloužení. Jenže to odmítl Pošvic, jenž využitou přesilovkou poslal Jihlavu 56 vteřin před koncem utkání zpět do vedení! To už jihlavští hokejbalisté nepustili, a tak mohly po závěrečné siréně na hřišti vypuknout mistrovské oslavy, které pokračovaly i následující dva dny. Útočištěm se šampiónům stala již zmíněná chata Čeřínek, kde na ně čekala pohádková hostina. Oslavy utichly až v pozdních nedělních hodinách.

Už na tento čtvrtek si připravil rezervní tým autogramiádu pro fanoušky, která proběhne v Pivnici Posilovna od 15 – 18 hod. Vystaven tam bude pohár pro vítěze ligy, s kterým se můžete vyfotit.

„Jsou to nádherné okamžiky. Přesně kvůli tomu hrajeme hokejbal. Všichni jsme měli v očích slzy. Na tyto chvíle nikdy nezapomeneme. Vyhráli jsme díky tomu, že jsme tým s velkým t. Proto jsme také pozvedli pohár společně… ty oslavy jsou a ještě budou hodně náročné. Rád bych i touto cestou poděkoval všem fanouškům, kteří nás chodili po celou sezónu povzbuzovat,“ nechal se slyšet kapitán Král.

Kaňkou na všem je, že po sobotním utkání ohlásil konec na lavičce SK Pavel Pleško. Ten vedl tým dvě sezóny. Všichni hráči doufají, že si nakonec “Plecy“ svůj odchod rozmyslí.

Fotografie ze zápasu a následných oslav najdetezde

MAC Eagles Brno – SK Jihlava “B“ 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Reschowský (Vilímek, Jelínek), 40. Sobotka (Popolanský, Reschowský), 41. Rechowský (Jelínek) – 6. Danko (Blaško, Mandát), 6. Apeltauer (Dolejší), 19. Pošvic (Mandát, Vácha), 45. Pošvic (Mandát, Blaško).

Rozhodčí: Škrobák Petr, Škrobák Michal. Vyloučení: 12:12, navíc Trybuček (MEB) a Javorka (JIH) oba 5+OK. Využití: 1:2. Střely na branku: 31:31. Diváci: 50

Vítězná sestava SK Jihlava: Bártů (Staněk) – Vácha, Blaško, Vala, Němec, Anděl Vl., Harasim, Materna, Křivan – Mandát, Danko, Pošvic – Apeltauer, Zápotočný, Dolejší – Javorka, Král, Píbil – Procházka, Koudelka, Fejt – Bína, Anděl Voj. Trenéři: Pleško, Vrátil.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání