Sobotní fraška s příchutí olomouckých syrečků

06.11.2013 21:12

V sobotu odcestovala rezerva Jihlavy v okleštěné sestavě na půdu nevyzpytatelné Olomouce. Co se však nakonec odehrálo na Hané, by nezrežíroval ani mistr komedií Zdeněk Troška.

Parodie na soutěžní zápas začala už od samotného příjezdu do Olomouce, kdy vedoucí tamního klubu přišel oznámit, že se k zápasu nedostaví rozhodčí. Z pravidel tak vyplývalo, že bude muset zápas rozhodovat někdo z přítomných lidí. Z jihlavského týmu nikdo nešel, stejně tak z olomouckého, a tak padl černý Petr na jakéhosi diváka. Dalším houpáním koně byl fakt, že zápas začal o dvacet minut později, neboť neměla Olomouc připravené branky.

Když už se konečně začalo hrát, tak to na hřišti vypadalo, jako když si jdou kluci zahrát někam na parkoviště sranda mač bez pravidel. “Rozhodčí“ hodil míček do hry, časomíra byla spuštěna a hrálo se. Icing neicing, hrajte, bránění ve hře, sekání, vše se pouštělo na obě strany, a tak byly místy oba týmy hodně otrávené. Zápas se navíc protáhl i tím, že se pro každý míček, jenž skončil za ochranou síti, muselo dojít, takže se zápas nakonec dohrával v pološeru. Zajímavé, hrát zápas na podzim v tak pozdní čas tam, kde není umělé osvětlení. No a teď už k samotnému průběhu zápasu.

V první třetině byl k vidění útočný hokejbal, ve kterém si oba soupeři vytvořili dostatek brankových příležitostí. Na straně Jihlavy postupně v koncovce zklamali Král, Apeltauer a Koudelka. Domácí Olomouc si také několikrát vylámala zuby na brankáři Bártů, ale v poslední minutě se přece jen prosadila, když nezorientovanou obranu jihlavských vyšachoval Mundier s Nazadem.

Druhá třetina přinesla brankové hody. Do dvoubrankového trháku poslal domácí tým Spěvák. Jihlava však korigovala, když se o 13 vteřin později prosadil navrátilec v sestavě Dvořák, jenž po Bínově přihrávce vymetl šibenici. A o další dvě minuty bylo srovnáno, když se poprvé v sezóně prosadil Píbil, který svého soupeře přetlačil ve středním pásmu a poté svůj samostatný únik zakončil mezi Palánkovy betony.

Závěrečné dějství nabídlo vyrovnaný hokejbal, ve kterém hráli hlavní roli oba brankáři. Ten domácí se zaskvěl při samostatném úniku Bíny, či Píbila. Když už to vypadalo, že zápas dospěje do remízového stavu, přišlo na straně hostů vyloučení Zápotočného, který sám nevěděl, za co je vyloučen. A jihlavský tým se to nedozvěděl ani od “sudího“, ani ze zápisu. A nakonec se toto rozhodnutí ukázalo, jako rozhodující moment zápasu, neboť přesilovku využil olomoucký Tinkl. Muž z davu, pískající v civilu, chtěl svoje rozhodnutí kompenzovat, a tak vyloučil bezdůvodně i domácí. Jihlava však přesilovku nevyužila a v samotném závěru nakonec inkasovala při hře bez brankáře.

Třešničku na dortu bylo ze strany Olomouce klasické pozápasové oznámení, že pokud se chtějí kluci z Jihlavy osprchovat, musí si zajet do 400 metrů vzdálených sprch. Vedení soutěže by se tak mělo nad sebou zamyslet, protože hrát zápas v pološeru, bez rozhodčího, míčků a sprch, to už je opravdu moc.

HBC Olomouc – SK Jihlava “B“ 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Mundier (Nazad), 22. Spěvák (Přecechtěl), 39. Tinkl (Přecechtěl), 45. Srnec (Spěvák, Přecechtěl) – 22. Dvořák (Bína), 24. Píbil.

Rozhodčí: Divák z hlediště. Vyloučení:2:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 25:19 (není započítána poslední třetina). Diváků: Nezapsáno.

V sestřihu z utkání najdete rozhovory s Dvořákem a Bínou.

Olomouc: Palánek – Tikl, Kordula, Duša, Nazad, Jašek – Přecechtěl, Tichý, Srnec – Mundier, Šatna, Spěvák – Hudec, Horák.

Jihlava: Bártů (Staněk) – Anděl Vl., Zápotočný, Harasim, Brigant – Bína, Dvořák, Král – Apeltauer, Koudelka, Píbil – Anděl Voj.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

Zpět

Vyhledávání