Superpohár si z Brna odvezli hodonínští Gladiátoři

18.06.2016 19:02

Po přesvědčivých výkonech si historicky první triumf v Superpoháru moravských hokejbalových soutěží odváží z Brna tým TJ Gladiators Hodonín, který si v dramatickém finále poradil s Výběrem Moravy v poměru 3:2.

Na třetím místě skončil tým SK Jihlava, čtvrté místo obsadil "domácí" HSK Staré Brno.

Individuální trofeje získal za nejlepšího útočníka Lukáš Šmarda z HSK Staré Brno a Jaroslav Grabovský z TJ Gladiators Hodonín za nejlepšího brankáře.

Myšlenku na společný turnaj pro vítězná mužstva (finalisty) Moravské hokejbalové ligy, Ostravské hokejbalové ligy a Skalické hokejbalové ligy se letos poprvé podařilo zrealizovat uspořádáním tzv. Superpoháru, bohužel však s poněkud hořkým nádechem jak pro organízátory, tak i pro samotné účastníky.

Tento hořký nádech v sobě nese zejména neúčast týmů z "ostravské" soutěže, které bez jakéhokoliv oficiálního vyjádření, natožpak omluvy na turnaj vůbec nepřijely.

Původně avizovaný start Opavy a Frýdku - Místku tak zůstal pouze "na papíře" a to i přes skutečnost, že termín i formát turnaje (jednodenní) byl připraven přesně podle požadavků, které z ostravské soutěže zazněly. Pomyslnou facku však nedostali jen organizátoři turnaje a zúčastněné týmy, ale také vedoucí ostravské soutěže p.Pikula, který se do posledního okamžiku snažil účast alespoň jednoho týmu zajistit. Jak již bylo uvedeno - zcela bezúspěšně.

Nyní však již k turnaji samotnému.

Základní část odehraná systémem každý z každým pasovala do role pomyslných favoritů domácí HSK Staré Brno a hodonínské Gladiátory, kteří ani jednou nezaváhali a až ve společném duelu se Starým Brnem poprvé (a také naposledy) na turnaji okusili hořkost porážky.

Duel mezi SK Jihlava a Výběrem Moravy vyzněl lépe pro celek z Vysočiny a Výběr Moravy tak po základní části skončil bez bodu na posledním čtvrtém místě.

Jen málokdo věřil tomu, že by ve vyřazovacích bojích mohl tento tým postoupit na úkor doposud suverénního Starého Brna, které do této chvíle neztratilo ani bod. Překvapení však ke sportu patří a po heroickém výkonu vyřadil Výběr Moravy svého soupeře 5:4 po samostatných nájezdech.

Ve druhém vyřazovacím duelu mezi Gladiátory a Jihlavou byl úspěšnější jihomoravský celek, čímž byla odkryta jednak finálová tajenka a také dvojice aktérů souboje o třetí místo. Po vzájemné dohodě obou mužstev se tento souboj uskutečnil prostřednictvím samostatných nájezdů, které lépe zvládla Jihlava. Staré Brno se tak muselo spokojit pouze s nepopulárním čtvrtým místem.

Následný finálový duel mezi Výběrem Moravy a Gladiátory přinesl parádní hokejbalovou podívanou, kdy Výběr Moravy vedl již o dva góly, Gladiátoři však tento náskok dokázali smazat a nakonec třetím gólem rozhodli o tom, že první ročník Superpoháru zamíří do Hodonína.

Bez ohledu na výsledky a konečné umístění patří všem týmům velké díky za zcela bezproblémový průběh turnaje a rovněž za to, že i přes nezodpovědný přístup týmů ze Severní Moravy nikdo další svoji účast na poslední chvíli neodřekl.

(jd)

Fotogalerie >zde<

Zpět

Vyhledávání