Tvrdá lekce na závěr

12.11.2014 21:30

Jihlava hostila v sobotní odpoledne šlágr jihomoravské ligy, když na její stadión zavítal nejúspěšnější tým posledních let – HSK Staré Brno.

Úvodní minuty zápasu příliš hokejbalové krásy nenabídly. Byl to spíše tvrdý boj o každý centimetr hrací plochy bez brankových příležitostí, než reklama na hokejbal. Tvrdá hra a emoce přinášeli i jedno vyloučení za druhým (rozhodčí nakonec rozdali dohromady 62 trestných minut). Nicméně ani jeden z týmů v početních výhodách nezářil. Tedy až na okamžik ze druhého dějství, kde se v přesilové hře po pohledné kombinaci prosadil kapitán HSK Martin Šmarda! Domácí Jihlava se dočkala branky až v samotném závěru druhé třetiny. O tu se s velkou dávkou štěstí postaral nejproduktivnější hráč SK v letošní sezóně – Matějka.

V závěrečné třetině se obrázek hry neměnil, a tak se pokračovalo v silovém hokejbalu. Klíčový okamžik přinesla až 36. minuta, při které došlo ke kontroverznímu momentu. Šíř popostrčil na modré Vávrů, který upadl a následně postupoval útočník HSK zcela sám na brankáře Ježka, jehož překonal kličkou do protipohybu. Vávrů se nemohl smířit s neodpískaným faulem a po sérii peprných slov na adresu rozhodčích putoval předčasně pod sprchy. Od tohoto okamžiku se hráči Jihlavy soustředili více na výkon rozhodčích, než na hru, a tak za to byli i tvrdě potrestáni, když Brno přidalo dva slepené góly z rychlých protiútoků. Jihlavský zmar pak v poslední minutě završil zkompletováním hattricku Martin Šmarda!

„Dnes jsme si nezasloužili vyhrát. Brno bylo nebezpečnější a prakticky nás k ničemu nepustilo. Tomu gólu na 2:1 podle mého názoru předcházel faul, ale rozhodčí dnes dělali chyby na obě strany. Soupeř vyhrál zaslouženě a my můžeme být rádi, že ta podzimní část už končí. Z naší strany to byl v posledních kolech hrozný hokejbal,“ nechal se po zápase slyšet kapitán SK Král.

SK Jihlava – HSK Staré Brno 1:5 (0:0, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 29. Matějka (Němec, Vácha) – 19. Šmarda M. (Šmarda L.), 36. Šír (Dmytryzsyn), 40. Balač (Holub), 41. Šmarda M. (Šmarda L.), 45. Šmarda M. (Šmarda L.).

Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 13:12. Navíc Vávrů (SKJ) 10 min. OT. Využití: 0:1. Střely na branku: 19:32.

Jihlava: Ježek (Bártů) – Vácha, Vávrů, Harasim, Němec, Anděl Vl., Gregor – Dolejší, Trávník, Průcha – Velecký, Matějka, Píbil – Koudelka, Zápotočný, Král “C“ – Bína.

Brno: Horák - Dmytryzsyn, Jandourek, Kříž, Smrž, Trotzmüller – Balač, Holub, Šír - Šmarda L., Šmarda M.“C“,Zapletal.

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava

Zpět

Vyhledávání