Tvrdý direkt před play-off pro rezervu Jihlavy

13.04.2014 17:33

Sobotní odpoledne naservírovalo v rámci Ronhill ligy své poslední kolo. V něm odcestovala jihlavská rezerva na hřiště favorizovaného HSK, kde se pokusila i přes velkou marodku uhrát solidní výsledek…

Už v týdnu bylo jasné, že pro brzký start utkání nebude moct do hry zasáhnout řada hráčů: Vácha, Píbil, Pošvic, Dolejší, či Harasim. Navíc na marodce zůstali nejen pro tento duel Procházka s Fatrdlou a posila v podobě Mandáta nebyla ještě k dispozici. Další komplikace nastala v čas odjezdu, kdy se vinou technické závady muselo sehnat další auto. K tomu připočtěme objížďky a zasekanou dálnici a vyplyne z toho pozdní příjezd jedné posádky. Před utkáním tak nebyl ani čas na rozcvičení a šlo se na věc.

Od první minuty mělo otěže zápasu ve svých hokejkách domácí HSK, které však v první třetině naráželo na brankáře Staňka. Naopak Jihlava vyrážela do ojedinělých protiútoků. Jeden z nich proměnil ve vedoucí branku Zápotočný, ale HSK ještě do konce první třetiny skóre utkání otočilo.

Na začátku druhé třetiny musel trenér Pleško řešit další problém a to zranění obránce Křivana. Toho tak na pozici obránce nahradil Král a Křivan se sebezapřením odchodil alespoň pozičně zbytek utkání. I přesto se Jihlava dokázala ještě jednou vrátit do utkání, když vyrovnal na 2:2 Apeltauer. Jenže odpověď domácího HSK přišla po necelé minutě a ještě k tomu ve vlastním oslabení! Jihlava rozehrála svoji přesilovku nadějně, vytvořila si i dvě příležitosti, jenže z obraného lobu HSK se stala po zaváhání jihlavských obránců přihrávka do brejku, kterou domácí kanonýr nepohrdl. Stejný scénář se opakoval i o několik desítek vteřin později, a tak Jihlavě, dá se říct, zlomila vaz především vlastní přesilovka. V následujících minutách už viditelně jihlavským hráčům docházeli síly, čehož domácí borci v barvách HSK naplno využili a po pohledných akcích přidali ještě 4 branky. Na konci druhé třetiny navíc Brno pustilo do hry mladého brankáře Machovce.

Ve třetí třetině tlačila celá jihlavská střídačka čas na časomíře, ale marně. HSK bylo při chuti, v plné síle a navíc přidávalo i jednu branku za druhou. V sobotním zápase tam HSK zkrátka padlo vše, na co sáhli a jejich více jak tři kompletní formace byly s postupem času stále více nad jihlavské síly. Jihlavě se podařilo alespoň třemi brankami kosmeticky upravit výsledek, ale i tak konečné skóre znamenalo pro SK velkou ostudu. Před blížícím se play-off je to pád zpátky na zem a bude zajímavé sledovat, co tento debakl udělá s psychikou hráčů.

HSK Staré Brno – SK Jihlava “B“ 14:5 (2:1, 6:1, 6:3)

Branky a nahrávky: 10. Gratz (Baláč), 13. Smrž (Šmarda M., Šmarda L.), 17. Gratz, 19. Gratz (Zapletal), 25. Šír (Holub, Dmytzyszyn), 25. Šmarda L. (Baláč), 27. Šmarda J. (Šmarda L., Baláč), 29. Smrž (Šír), 25. Šmarda J. (Baláč), 37. Smrž (Holub, Šír), 40. Smrž (Šír, Trötzmüller J.), 42. Šír (Holub), 43. Šmarda M. (Gratz), 44. Holub (Šír) – 5. Zápotočný (Koudelka), 16. Apeltauer, 39. Apeltauer (Vala), 41. Král (Křivan, Materna), 45. Koudelka (Zápotočný).

Rozhodčí: Dostál, Jašek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 40:23.

Brno: Horák (od 29. Machovec) – Dmytzyszyn, Gavenda, Kříž, Marek, Trötzmüller Jan, Trötzmüller Jiří, Geryn – Smrž, Gratz, Baláč – Holub, Šír, Šmarda J. – Šmarda L., Šmarda M. “C“, Zapletal

Jihlava: Staněk – Křivan, Vala, Anděl Vl., Němec “A“ – Koudelka, Zápotočný, Král “C“– Anděl Voj., Materna, Apeltauer “A“

Převzato z oficiální stránek týmu SK Jihlava B

 

Zpět

Vyhledávání