V souboji neporažených rozhodla jediná branka

09.03.2014 07:23

Díky vynikajícímu Milfajtovi a jedinému střelci Kourkovi si Flyers odváží cenné 3 body z Olomouce.

Hned první jarní kolo zajížděli hráči Flyersu na horkou půdu do Olomouce a byl to nejen souboj prvního celku tabulky s druhým, ale zároveň i jediných dvou doposud neporažených mužstev. Flyers to měli v zápase i o to těžší, že se museli obejít bez řady hráčů jmenovitě Rezka, Andrýska, Bednáře, Uhlíře, Bláhu, Potěšila a Davida Jirků, místo toho jim na pomoc z extraligového Toptransu byl zapůjčen obránce Homola.

Domácí nastoupili do zápasu na kompletní 3 lajny a byli to oni, kteří začali obrovským náporem a Flyers se jen těžce dostávali před domácího brankáře Palánka. Jenže v čase 8:44 byl vyloučen domácí hráč za vysokou hůl a přesně po minutě trestal Kourek. Benáček vybojoval míček za brankou, našel mezi kruhy volného Drápelu, který místo střely zvolil nahrávku a již zmiňovaný veterán Kourek zasunul míček do prázdné branky. Asi nikdo v tu chvíli netušil, že to bude jediná branka zápasu. To že střelec Kourek dostal ihned po vstřelení gólu krosček do zad, po kterém se zkácel k zemi, byl jako spousta dalších zákroků přehlídnut. Naopak domácí si během prvních osmi minut druhé části zahráli přesilovou hru hned třikrát a i přesto, že šancí měli hodně, hosty držel nad vodou vynikající Milfajt. Flyers tuto třetinu skoro celou bránili a podařilo se jim opravdu jen zřídka ohrozit domácího brankáře.

Ve třetí třetině měli domácí nabídnutou i přesilovku 5 na 3, ale Milfajta by dnes nepřekonal snad ani Alkohol. V závěru zápasu zkoušeli domácí power play, ale semknutý výkon a výborný brankář přinesli své ovoce.

Ještě stojí za zmínku, že po celý zápas domácí hráče podporovala skupinka asi 15-ti nalitých fanoušku Olomouckého hokeje, který se taky ten den hrál a takových nadávek, kterých si vyslechli hráči Flyersu na adresu každého hráče, to se jen tak nezažije. 

Převzato z oficiální stránek týmu HBC Flyers Jihlava

Zpět

Vyhledávání