V zápase plném zvratů Flyers nakonec poprvé v sezoně padli

16.03.2014 19:20

Sobotní zápas mezi  HBC Flyers Jihlava a HSK Staré Brno se musel kvůli utkání dorostu přesunout už na 9 hodinu ranní a v tomto utkání bylo určitě o co hrát.

Flyers doposud neprohráli a byl to zároveň zápas o první místo v tabulce. Domácím se podařil úvod výborně. V čase 1:13 se dostal k odraženému balonku Andrýsek a střelou mezi betony překonal Horáka 1:0. To viděl ze střídačky navrátilec Bláha a situací jako přes kopírák v čase 7:14 nedal brankáři hostí šanci 2:0. Jenomže ti nesložili zbraně a z dorážky v čase 8:02 překonal Milfajta Zapletal 2:1. Tímto výsledkem skončila první třetina.

Ta druhá začala opět ve velkém tempu a po necelých dvou minutách se začínalo od nuly, když se v přesilovce prosadil hostující Šmarda Martin 2:2. Šance si vytvářeli oba celky, ale do vedení se dostali nakonec hosté, když se po pěkné kombinaci do prázdné branky prosadil v čase 29:34 tentokrát Šmarda Josef 2:3. Tímto výsledkem skončila i prostřední část. Do té závěrečné vstoupili letci s tím, že zkusí z výsledkem něco udělat a hned v prvním střídání se to podařilo Rezkovi. Součkova střela se odrazila od zadního mantinelu a pro již zmiňovaného Rezka nebyl problém zasunout míček do prázdné klece 3:3. A o dvě minuty později to vypadalo pro Flyers ještě lépe. Drápela si vyjel z rohu, hledal očima nabíhajícího Dlabaju a střelou mezi betony nachytal na švestkách Horáka 4:3.

Jenomže po jednom ze závaru Brna se nepodařilo domácím ani nadvakrát vyhodit míček a to trestal střelou od modré nad lapačku Milfajta v čase 36:54 Smrž 4:4. A o necelou půlminutupozději dokonal poslední obrat v zápase, který se musel divákům líbit Holub, to když využil zaváhání jednoho z obránců Flyers , běžel sám na Milfajta a kličkou a následnou střelou mezi betony zajistil pro hosty všechny 3 body do tabulky. Domácí se ještě snažili, šance na vyrovnání měli, ale Horák už za svá záda žádný míček nepustil.

Flyers mají příští víkend volno a poté je čeká další velký zápas proti rezervě Extraligového Toptransu Jihlava.

Převzato z oficiální stránek týmu HBC Flyers Jihlava

Zpět

Vyhledávání